Izložba “Zajedno” u Perjaničkom domu: Mladi sa smetnjama u razvoju izlažu svoje likovne radove

post-img Foto: Muzej savremene umjetnosti Crne Gore
24kroz7 08.05.2024. 11:48

U petak, 10. maja, sa početkom u 19 časova, u Perjaničkom domu Muzeja savremnih umjetnosti  Crne Gore, svečano će biti otvorena izložba pod nazivom “Zajedno“. Ova izložba donosi poseban spoj umjetnosti i inkluzije, pružajući platformu mladima sa smetnjama u razvoju, među kojima većina čini autistična populacija, da izraze svoje talente kroz likovne radove, navodi se u saopštenju NVU “Niste sami”.

Cilj izložbe je višestruk: prvo, podizanje svijesti javnosti o posebnim potrebama ovih mladih ljudi; drugo, pružanje prilike da se upoznaju sa njihovim talentima i potencijalom; i treće, jačanje inkluzije, čime se promoviše osnovna vrijednost rada Nevladinog Udruženja “Niste sami”, koje je i organizator ovog događaja.

Do izložbe je doslo zahvaljući ideji i realizaciji koordinatorke u NVU Niste Sami, Sandre Lubarde.

– Izložba “Zajedno” nije samo prostor za izlaganje umjetničkih djela, već i platforma koja osvješćuje i pokreće društvo ka većoj inkluziji i podršci mladima sa smetnjama u razvoju – ističe predstavnik NVU “Niste sami” , Goran Laković.

Osim što će posjetioci imati priliku da uživaju u raznovrsnim likovnim radovima, izložba će trajati do 15. maja 2024. godine, pružajući dovoljno vremena da što veći broj ljudi posjeti i podrži ovu važnu inicijativu.

Svi su dobrodošli da se pridruže otvaranju izložbe i da svojim prisustvom podrže inkluziju i umjetnički izraz mladih sa smetnjama u razvoju, zaključuje se u saopštenju.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku