KIC: Izložba „Foto priča – Dom omladine osamdesetih”

1/4 Foto: Kic Budo Tomović
2/4
3/4
4/4
autor-img 24KROZ7 06.09.2024. 10:11

U srži kulturnog identiteta grada tokom osamdesetih godina prošlog vijeka, Dom omladine predstavljao je središte kulturnih događaja i inovacija. Izložba „Foto priča – Dom omladine osamdesetih”, koju organizuje Kulturno – informativni centar „Budo Tomović”, nudi jedinstven uvid u ovaj važan period kroz odabrane fotografije iz bogatog fundusa.

Kulturno – informativni centar „Budo Tomović” dio odabranih fotografija iz sopstvenog fundusa predstaviće kroz izložbu „Foto priča – Dom omladine osamdesetih” koja se može pogledati u izložbenom holu KIC-a od 9. do 20. septembra, navodi se u saopštenju iz KIC-a

Postavka će obuhvatiti oko šezdeset fotografija koje su svojevrsno svjedočanstvo i presjek jednog veoma plodnog perioda, kada je Dom omladine bio respektabilan faktor na mapi kulturnih zbivanja grada, ali i države. Dom omladine je tih 80-ih godina bio pokretač mnogih aktivnosti, institucija od opštedruštvenog značaja koja je imala presudnu ulogu u kreiranju kulturne fizionomije grada.

Riječ je o retrospektivnoj izložbi koja kroz foto objektiv istaknutog dokumentariste Momira Matovića ilustruje nesporne umjetničke vrijednosti. Autentičan opus omogućiće publici da se podsjeti i pogleda osvrt na jedno bogato razdoblje.

– U okviru postavke biće prezentovane fotografije na kojima su svi oni ugledni Titograđani koji su svojim društvenim i stvaralačkim angažmanom značajno uticali, ali i ostali prepoznati kao kulturni inovatori i animatori, moći će takođe da se vide najupečatljiviji nastupi muzičara poput Miladina Šobića, Đorđa Balaševića, ali i gostovanja brojnih značajnih ansambala, istaknutih književnih imena, teatara iz zemlje i inostranstva itd. -zaključuje se u saopštenju.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku