Kotor: Pejzažna arhitektura, inspiracija javnim prostorima

1/7 Retrospektivna izložba “Pejzažna arhitektura/javni prostori”
2/7
3/7
4/7 „PEJZAŽNA ARHITEKTURA/JAVNI PROSTORI“
5/7
6/7
7/7 Retrospektivna izložba “Pejzažna arhitektura/javni prostori”
24kroz7 19.04.2024. 18:00

U Kotoru, danas je otvorena retrospektivna izložba pod nazivom “Pejzažna arhitektura/javni prostori”, koja predstavlja radove s međunarodnog Salona pejzažne arhitekture iz Srbije. Organiziraju je Sekretarijat za urbanizam, stanovanje i uređenje prostora Opštine Kotor i Udruženje pejzažnih arhitekata Srbije, uz podršku Ministarstva kulture i medija, saopšteno je iz opštine Kotor.

Izložba u Kotoru prikazuje odabrane radove iz prošlogodišnjeg Salona, kao i pobjedničke radove iz prethodnih godina. Ovdje su izložena različita planerska i dizajnerska rješenja za uređenje prostora, nudeći planove zaštite prirode i kulturnog nasljeđa, razvoj zelene infrastrukture te oblikovna rješenja za parkove, rekreativne i ulične prostore, trgove i zelene krovove, kao i umjetničke intervencije na otvorenom.

Uz izložbu, održan je i stručni skup na inicijativu Opštine Kotor, na kojem su govorili eminentni stručnjaci iz regiona. Predsjednik Opštine Kotor, Vladimir Jokić, istakao je zadovoljstvo velikim interesom javnosti za teme kvalitetnog oblikovanja javnih prostora.

Salon pejzažne arhitekture postoji u Srbiji od 2005. godine, organizirajući deset izložbi u Beogradu i nekoliko retrospektivnih izložbi. Izložba u Kotoru predstavlja prvi put da Udruženje pejzažnih arhitekata Srbije organizira ovakav događaj izvan granica zemlje.

Predsjednica Udruženja pejzažnih arhitekata Srbije, Anđelka Jevtović, izrazila je nadu u bolju saradnju među stručnjacima iz dvije zemlje. Sekretarka Sekretarijata za urbanizam, stanovanje i uređenje prostora, Jelena Franović, naglasila je važnost održavanja ovakvih događaja zbog doprinosa pejzažne arhitekture u oblikovanju javnih prostora.

Izložba će biti otvorena narednih sedam dana u Kreativnom habu, pružajući posjetiteljima priliku da uživaju u bogatstvu pejzažne arhitekture i javnih prostora, zaključuje se u saopštenju.

24kroz7

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku