Međunarodni budvanski karneval 2024. pod sloganom ‘Zajedno’

post-img Foto: TO Budva
24kroz7 19.04.2024. 12:50

Međunarodni budvanski karneval, najatraktivnija proljećna manifestacija, ove godine se održava u periodu od 27. aprila do 2. maja pod sloganom “Zajedno”! Karneval u Budvi će okupiti rekordan broj maskiranih učesnika iz svih krajeva regiona i Evrope, a višednevni program će podrazumijevati preko 20 muzičkih nastupa na četiri trga u zoni Starog grada, saopštili su iz turističke organizacije Budva.

NVO Feštađuni kao osnivači Karnevala i Turistička organizacija opštine Budva i Opština Budva kao organizatori, očekuju da u skladu sa uloženim dvadesetogodišnjim trudom, radom i entuzijazmom, ovogodišnji Karneval u Budvi bude najbolji i najposjećeniji do sada. Tradicionalna manifestacija biće otvorena autentičnim budvanskim Abrumom u subotu, 27. aprila, duž budvanske rivijere, tokom kojeg će maskirane grupe, uz pjesmu i ples, pozivati građane i posjetioce na Karneval, navodi se u saopštenju.

Lokalni ugostitelji tada tradicionalno pozdravljaju karnevaliste uz najraznovrsnije posluženje dijeleći euforično raspoloženje zbog najveće budvanske fešte. Dječji karneval (Mala karnevalska povorka) biće održana u nedjelju, 28. aprila, kada će maskirani mališani prošetati svoje kostime gradskim šetalištem, nakon čega će na trgu ispred Starog grada uslijediti predstavljanje grupa i veseli dječji program.

Program se nastavlja u ponedjeljak, 29. aprila, muzičkim nastupima unutar zidina Starog grada. Sledećeg dana, u utorak, 30. aprila, održaće se tradicionalni Abrum i unutar Starog grada.

Velika karnevalska povorka održaće se 1. maja, a okupiće i ove godine desetine karnevalskih grupa iz Crne Gore, regiona i Evrope i hiljade posjetilaca. Uz ovako raznovrstan i bogat program, Budva će nesumnjivo biti epicentar dešavanja tokom prvomajskih praznika i ove godine.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku