Međunarodni dan džeza u KIC-u: Francuski džez pijanista Loran Kulondr po prvi put u Crnoj Gori

post-img Foto: JU KIC “Budo Tomović”
24kroz7 23.04.2024. 19:23

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana džeza u Podgorici jedan od najboljih francuskih pijanista i kompozitora mlađe generacije Loran Kulondr sa svojim džez ansamblom, prirediće 30. aprila 2024. godine koncert u JU KIC Budo Tomović, sa početkom u 20.00h.

Džez pijanista Loran Kulondr u KIC-u će predstaviti repertoar sa svog novog albuma “Meva Festa” inspirisan ritmovima latin džeza.

Kritičari francuskog džez časopisa “Jazz Magazine” proglasio je Kolundra najboljim muzičarem godine (2020), a iste godine, Francuska džez akademija mu je dodijelila nagradu “Francuski album godine” za album “Michael on My Mind” posvećen Mišelu Petrućjaniju, velikanu džeza koji je imao veliki uticaj na njegovu karijeru. Kulondr je nekoliko puta osvojio prestižnu francusku nagradu “Victoire du Jazz” u kategorijama: Najbolji novi umjetnik i Najbolja instrumentalna izvedba. Takođe je dobio titulu “Yamaha Artist” i primio dragocjenu podršku od Fondacije BNP Paribas za razvoj svojih umjetničkih projekata. Koncertira širom Francuske, Evrope, a ostvario je turneje u Kini i Japanu.

Koncert su podržali Sekretarijat za kulturu Glavnog grada i Ministarstvo kulture i medija Crne Gore, a ulaz je slobodan.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku