Nova poezija uz ritam DJ-a: Performans u DODEST-u

post-img Performativni pjesničko-muzički program: Nova poezija, novi beat
autor-img 24KROZ7 14.09.2024. 09:35

U subotu, 14. septembra, u 20 časova, sala DODEST, KIC-a “Budo Tomović”, biće domaćin nesvakidašnjeg performativnog programa pod nazivom “Nova poezija, novi beat”. U pitanju je jedinstveno iskustvo koje spaja poeziju i muziku, kroz koje će grupa mladih crnogorskih pjesnika predstaviti svoje radove uz pratnju DJ-a.

Na sceni će nastupiti pjesnici Sofija Drakulović, Barbara Delać, Marija Ivanović, Marija Vujošević, Milena Radević, Marko Stanojkovski i Nikola Ćorac. Njihova poezija, koja je u proteklim godinama pronašla put do brojnih čitalaca, bavi se savremenim temama i problemima društva, donoseći osvježenje u crnogorsku književnu scenu. Poseban doprinos ovom događaju pružiće DJ Anja Stanojkovski, poznata kao DJ Anani, čiji će zvuk pratiti i oblikovati atmosferu tokom čitanja.

Ovaj performans ima za cilj da na moderan i inovativan način poveže poeziju sa muzičkom formom koja je bliska mlađoj publici, stvarajući autentično iskustvo koje briše granice između različitih umjetničkih formi. Publika će imati priliku da uživa u spoju poezije i muzike, gdje ritmovi DJ-a i riječi pjesnika stvaraju novu dimenziju umjetničkog izraza.

Organizatori ističu da ovakvi događaji predstavljaju pokušaj da se poezija približi široj publici, ali i da se mladi pjesnici predstave u drugačijem svjetlu, povezujući svoj rad sa savremenim muzičkim trendovima.

Veče obećava poseban ugođaj za sve ljubitelje poezije i muzike, i predstavlja odličnu priliku za one koji žele da dožive umjetnost na nov i uzbudljiv način.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku