Otvaranje X Internacionalnog sajma knjiga sjutra u Podgorici

post-img Izvor: Glavni grad Podgorica
autor-img 24KROZ7 01.10.2024. 21:00

Svečano otvaranje jubilarnog Internacionalnog sajma knjiga, koji se održava pod sloganom “Grad diše knjigama”, biće upriličeno sjutra, 2. oktobra, u 17 sati, na Trgu nezavisnosti u Podgorici.

Nakon otvaranja, od 18 časova, biće održana promocija knjige, koja je posvećena legendarnom glumcu Branku Cvejiću i nosi naziv ,,Sa Cvejom”, u izdanju beogradske izdavačke kuće Clio. O knjizi će govoriti Zoran Hamović, Svetozar Cvetković, Beka Vučo i Varja Ðukić.

Od 19 sati planirana je promocija knjige ,,Kulturalne izvedbe jugoslovenstva”, autorke Jovane Karaulić, uz razgovor s Jankom Ljumovićem. Istovremeno, u paviljonu u Njegoševom parku, biće predstavljena knjiga poezije Slobodana Ivanovića ,,Osobine”, uz razgovor s Goranom Radojičićem.

Takođe sjutra, od 20 sati, biće održana i promocija romana ,,Bog moreuza”, italijanskog pisca Vinsa Galika i predstavljanje produkcije izdavačke kuće Fandango iz Italije.

Za kraj prve večeri, u 21 sat, u Crnogorskom narodnom pozorištu, biće upriličeno scensko čitanje dramskog teksta ,,Urotnici”, Igora Štiksa i Vladimira Arsenijevića, u režiji Borisa Liješevića, sa Svetozarom Cvetkovićem, Isidorom Minić, Mišom Obradovićem i Markom Grabežom na sceni.

 

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku