Pobjednik Kotorskog festivala: ‘Tarzan – gospodar džungle’ u produkciji Gradskog pozorišta Podgorica

post-img Foto: Gradsko pozorište Podgorica
autor-img 24kroz7 11.07.2024. 20:36

Predstava ,,Tarzan – gospodar džungle” (5+) koju su režirali Davor Dragojević i Tamara Vujošević -Mandić, osvojila je nagradu Gradskog žirija na 32. Kotorskom festivalu pozorišta za djecu.

– Žiri grada se odlučio da nagradi predstavu „Tarzan – gospodar džungle“, jer se izdvojila od drugih po mnogo čemu. Prvi utisak je dopadljivost književne teme, uvjerljiva gluma i interpretacija koja je držala pažnju od početka do kraja. Sinhronizovanost brojnih članova glumačke ekipe i lutkarska animacija su odlično sprovedeni. Spretnost i uvjerljivost u vođenju priče učinila je da publika svih generacija uživa. Čitava predstava je odigrana sa takvom lakoćom da se ne primećuje ogroman kreativan napor kao i fizička sprema koji su uloženi u izvođenje.

Predstava je puna energije, dobrih vibracija, plesa i akrobacija. Mlada glumačka ekipa potpomognuta starim asovima odlično je odradila dobro poznatu temu. Predstava „Tarzan“ prenosi poruku da u džungli vlada zakon, ali ne u onoj odakle dolaze ljudi. Odlično je prenijeta poruka o potrebi zaštite prirode, kao i da ljubav nema granica i da na kraju pobjeđuje svako zlo – navodi se u obrazloženju Gradskog žirija.

Nagradu je izvršnoj direktorici Gradskog pozorišta Podgorica Ivoni Čović-Jaćimović dodijelila predsjednica Gradskog žirija Ljubica Krivokapić.

– Odlukom Gradskog žirija Kotorskog festivala da se ovogodišnja nagrada dodijeli predstavi ,,Tarzan – gospodar džungle” u produkciji Gradskog pozorišta, još jednom je potvrđen kontinuitet umjetničke estetike koju gaji naše pozorište. Posebno me raduje što se u ovoj predstavi iskazao potencijal našeg kolektiva, koji radi u izuzetno teškim uslovima, a svojim talentom i jakom voljom pravi remek djela! Kako za dječiju, tako i za večernju scenu! Publika je imala priliku da istovremeno uživa u umijeću naših renomiranih glumačkih asova sa večernje scene i mladih glumaca u razvoju, te majstora lutkarskih i plesnih vještina. Ponosna sam na svoje kolege glumce i reditelje ove predstave Davora Dragojevića i Tamaru Vujošević-Mandić. Hvala žiriju i publici koji su prepoznali i nagradili naš umjetnički trud – poručila je VD direktorice Gradskog pozorišta Ivona Čović-Jaćimović.

Članovi Gradskog žirija bili su: Predrag Nikolić, Ivana Stanić, Ljubica Krivokapić i Jelena Vukasović, a Dječjeg žirija, na preporuku kotorskih osnovnih škola: Talia Hoffman, Milena Lopušina, Milica Kovač, Nikolas Katharos, Matija Labović, Nastasija Ivanović, Kosta Ćetković, Anja Dragojević, Luka Vujković, Marija Radonjić i Ksenija Kovačević.

Scenski pokret i koreografiju za predstavu uradila je Tamara Vujošević-Mandić, scenografiju, kostime i idejno rješenje lutaka Kiril Vasilev, kompozitor je Veselin Frenki Bogićević, a dizajner svjetla Ivan Vuksanović, dizajner video-materijala je Goran Brnović , a asistent scenografa Enes Deari.
U predstavi igraju: Milo Perović, Jelena Simić, Aleksa Balević, Marija Đurić, Jelena V. Đukić, Miloš Kašćelan, Lara Dragović, Pavle Ilić, Anđela Radović, Vukan Pejović, Smiljana Martinović, Sejfo Seferović, Itana Dragojević, Anđela Marunović, Matija Memedović i Andrea Drašković.

32. Kotorski festival za djecu ove godine održao se od 2. do 10. jula a ugostio je 5 revijalnih i 7 takmičarskih predstava iz Crne gore, Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Češke, Sjeverne Makedonije i Francuske.

POVEZANI ČLANCI

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku