Rakčević: Podgorica vraća javni bioskop – Novi projektori, platno i digitalizacija velike sale KIC-a

post-img Kulturno informativni centar “Budo Tomović”
autor-img 24kroz7 26.07.2024. 13:11

Zamjenik gradonačelnice, Luka Rakčević, objavio je na društvenoj mreži Feejsbuk da je upravo raspisan tender za digitalizaciju velike sale Kulturno-informativnog centra (KIC). Ovaj potez ima za cilj pretvaranje tog prostora u jedan od najmodernijih bioskopa u Crnoj Gori.

– Upravo je raspisan tender za digitalizaciju bioskopa velike sale KIC-a, kako bismo u tom prostoru dobili jedan od najmodernijih bioskopa u Crnoj Gori, sa najnovijim projektorima i platnom za projekcije. Vjerujem, ako tender bude završen uspješno, da ćemo već u prvoj polovini naredne godine u velikoj sali – kojoj ćemo dati ime ‘Sala Kino Kultura’ – uživati u najnovijim filmovima, a da će vraćanje javnog bioskopa biti iskorak i za naš Grad i sve građane/ke! Za Podgoricu, Grad kulture! – napisao je Rakčević.

Prema njegovim riječima, digitalizacija će uključivati instalaciju najsavremenijih projektora i platna za projekcije, što će značajno unaprijediti kvalitet prikazivanja filmova i omogućiti građanima Podgorice da uživaju u najnovijim filmskim ostvarenjima.

Velika sala KIC-a će nakon renovacije dobiti naziv „Sala Kino Kultura“, čime će se dodatno istaći značaj ovog projekta za kulturni život grada. Rakčević ističe da će vraćanje javnog bioskopa predstavljati značajan iskorak za Podgoricu i sve njene stanovnike, doprinoseći bogatstvu kulturnih sadržaja koje grad nudi.

Ova inicijativa dolazi kao dio šireg plana gradske uprave za unapređenje kulturnih kapaciteta Podgorice, koja se trudi da svoj status grada kulture opravda raznovrsnim kulturnim projektima i investicijama. Očekuje se da će se rezultati ovog projekta osjetiti već u prvoj polovini naredne godine, kada će građani moći da uživaju u novootvorenom i modernizovanom bioskopu.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku