Sin Pabla Eskobara uskoro u Beogradu

post-img Foto: Profimedia
24kroz7 04.05.2024. 15:00

Huan Pablo Eskobar, autor knjige “Moj otac Pablo Eskobar”, poznat i pod imenom Sebastijan Marokin, predavač, pisac, arhitekta, dizajner i sin ozloglašenog Pabla Eskobara, u četvrtak 9. maja u MTS dvorani održaće prvi put uživo predavanje u Beogradu.

U susret predavanju, Huan Pablo će, u utorak 7. maja od 17 sati, biti gost Lagune, svog srpskog izdavača, te posjetiće knjižaru Delfi u Studentskom kulturnom centru, kako bi se družio sa čitaocima i potpisivao knjigu.

Foto: Laguna.rs
Foto: Laguna.rs

– Da li su najvećeg svjetskog kriminalca u novijoj istoriji ubili pripadnici kolumbijske policije ili američke tajne službe, rivali iz neprijateljskog kokainskog klana ili je ipak postojala još jedna mogućnost? Ova i ostale tajne koje su sačuvane i nakon brojnih igranih, dokumentarnih filmova i serija inspirisanih kokainskim mega-bosom, rasvijetljene su tek kada je autor ove knjige, Huan Pablo Eskobar, odlučio da do kraja progovori o svom ocu – kazali su iz Lagune povodom najavljenog događaja.

Tek sada se, kako su dodali, objelodanjuje prava istina o učešću nekih članova najbliže rodbine u smrti neumoljivog gangstera i pouzdano govori o tome kakav je on bio privatno, a kakav kao političar.

– Biografija “Moj otac Pablo Eskobar” koja činjenice crpi sa samog izvorišta, otkriva čime je Eskobar uticao na mnoge mafijaše iz drugih zemalja, pa i sa Balkana, i kako je stvoren kult njegove ličnosti kod dobrog dijela Kolumbijaca koji i dan-danas masovno posjećuju njegov grob. Kontroverzni život Pabla Eskobara i teško nasljeđe, koje autor Huan Pablo još uvek nosi, skrojili su veoma uzbudljivo štivo koje je za vrlo kratko vrijeme postalo latinoamerički i planetarni bestseler – saopštili su iz Lagune.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku