U KIC-u otvoren „Mjesec poštovanja džeza u Crnoj Gori – JAM 2024“

post-img Bojan Zulfikarpašić
autor-img 24KROZ7 03.04.2024. 14:20

Koncertom jednog od najuglednijih evropskih džez pijanista i kompozitora Bojana Zulfikarpašića u KIC-u „Budo Tomović“ otvoreno je 17. izdanje manifestacije „Mjesec poštovanja džeza u Crnoj Gori – JAM 2024“.

Zulfikarpašić je pred podgoričkom publikom izveo novi repertoar sa posljednjeg albuma „As is“, koji je snimio prošle godine. Ovo je četvrti album koji se nadovezuje na njegova prethodna izdanja „Solobsession“ (2001), „Xenophonia“ (2006) i „Soul Shelter“ (2012) sa kojim je i prethodno nastupao u KIC-u.

– Veliko mi je zadovoljstvo što sviram opet ovdje poslije dosta godina, ali smatram da sam se s vremenom samo poboljšao, te da mogu da predstavim novi album koji je snimljen za nekoliko sati. Imali smo jedan dan za instaliranje, za namještanje mikrofona i to što je odsvirano tokom jednog popodneva završilo je na albumu bez dotjerivanja, reckanja, pomjeranja… Baš zbog toga sam ga nazvao „Takav je kakav je“ – naveo je Zulfikarpašić, prenosi Mediabiro.

Koncert je počeo kompozicijom „Rhythmonesia“, a zatim je nastavio da oduševljava mnogobrojnu publiku koja se okupila u Velikoj sali KIC-a. Osim novog, inovativnog materijala, Zulfikarpašić je podsjetio crnogorsku publiku na kompozicije sa njegovih ranijih solo albuma.

Posjetioci će i u nastavku manifestacije JAM 2024. moći da iskuse mnogoborojne čari džeza, te da uživaju u ciklusu „Jazz na filmu“ koji će se od 8. aprila održavati u Multimedijalnoj sali KIC-a „Budo Tomović“. Uslijediće brojni džez koncerti, zanimljiva predavanja i posebni JAM Session. Program manifestacije trajaće do 30. aprila.

Izvor: Pobjeda

POVEZANI ČLANCI

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku