U Trebinju otvorena izložba „Nastavak”: Povratak grafici i apstraktni pejzaži Marije Kapisode

post-img Izložba „Nastavak” Marija Kapisoda u Galeriji Kulturnog centra Trebinje
autor-img 24kroz7 09.08.2024. 10:45

Tokom jula ove godine, Galerija Kulturnog centra Trebinje bila je domaćin izložbe „Nastavak” koju je priredila Marija Kapisoda, profesorka sa Fakulteta likovnih umjetnosti na Cetinju. Izložba je otvorena nakon uvodne riječi Tanje Sekulović, galeriste Kulturnog centra Trebinje, a svečano je otvarila Slađana Skočajić, načelnica za kulturu Grada Trebinja.

Izložba „Nastavak” predstavlja povratak Kapisode grafici i obuhvata ciklus radova pod nazivom Zemlja – Svjetlost, Svjetlo – Tamno. Koncepcija izložbe uključuje grafike iz novijeg opusa umetnice, kao i one iz njenog ranijeg perioda rada.

– Nikad nisam bila sklona verbalizmu. Duboka intima mojih radova navodi me na mišljenje da sam posljednja osoba koja treba da ih teorijski tumači. Voljela bih da trebinjska publika osjeti energiju i emociju koju sam željela da prenesem u svojim apstraktnim pejzažima koji su u fokusu ove izložbe – izjavila je sama umetnica tokom otvaranja izložbe.

Izložba „Nastavak” je dio tradicionalne manifestacije Trebinjsko kulturno ljeto i pokazuje spoj prošlosti i sadašnjosti kroz radove Marije Kapisode. Tokom posjete Trebinju, predstavnici Galatea Gallery su se sastali sa organizatorima iz Kulturnog centra Trebinje i dogovorili buduću saradnju, uključujući gostovanje sa izložbom u ovom centru.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku