X Internacionalni sajam: Književna poslastica na Sajmu knjiga – Olja Knežević i Čeri Smit u fokusu trećeg dana

1/11
2/11
3/11 Foto: 24kroz7
4/11
5/11
6/11
7/11
8/11
9/11
10/11
11/11
autor-img 24KROZ7 03.10.2024. 08:56

U četvrtak, 3. oktobra, Internacionalni sajam knjiga u Podgorici donosi bogat i raznovrstan program, s posebnim naglaskom na promocije knjiga i razgovore s istaknutim autorima iz Crne Gore, Hrvatske, Irske i Italije.

Događaj započinje u podne radionicom za djecu i mlade pod nazivom “Od ideje do muzičke knjige”, koju vodi Marijana Milošević. Ova kreativna radionica uključuje srednjoškolce iz Umjetničke škole za muziku i balet “Vasa Pavić” i ima za cilj da poveže muziku i književnost kroz inovativan pristup.

U 17 časova, ljubitelji dječje književnosti imaće priliku da prisustvuju promociji knjige “Bajka o belom jelenu”, autora Žarka Vučinića. Na promociji će, pored autora, učestvovati Branko Vuković i Isidora Jovović, a knjiga dolazi u izdanju Udruženja crnogorskih pisaca za djecu i mlade.

Književna večer se nastavlja u 18 časova predstavljanjem novog romana crnogorske spisateljice Olje Knežević pod nazivom “Strada fortunata”. Ovaj roman, izdan od strane hrvatske izdavačke kuće “Hena”, biće predstavljen u Galeriji Art, a razgovor s autorkom vodiće novinarka Dragana Erjavšek.

Sat vremena kasnije, publika će moći da se upozna s irskom spisateljicom Čeri Smit. Razgovor će moderirati Aleksandra Nikčević Batrićević, a događaj se takođe održava u Galeriji Art. Istovremeno, u Kuslevovoj kući, biće predstavljeno najnovije izdanje časopisa “Poezija, Hrvatskog društva pisaca, uz prisustvo autora Ivana Hercega i Barbare Delać.

Veče će završiti u 20 časova kada će jedan od najpoznatijih savremenih italijanskih pisaca, Lorenco Marone, predstaviti svoj novi roman “Plavo pero”. Ovo je prvi prevod Maroneovog djela na jezike ex-Yu regiona, a knjiga dolazi u izdanju Sekretarijata za kulturu Glavnog grada.

Očekuje se bogata književna diskusija i interakcija s publikom, koja će imati priliku da postavlja pitanja autorima i uživa u književnim novitetima različitih žanrova. Program Sajma obećava dan ispunjen raznovrsnim kulturnim sadržajima za ljubitelje književnosti svih uzrasta.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku