“Zraci novog dana” prva zbirka pjesama Ine Tomović stiže pred podgoričku publiku

post-img Narodna biblioteka “Radosav Ljumović”
autor-img 24kroz7 10.07.2024. 07:24

Zbirka pjesama “Zraci novog dana” biće predstavljena podgoričkoj publici danas 10. jula u 19 sati u Narodnoj biblioteci “Radosav Ljumović”. Osim autorke, o knjizi će govoriti urednica knjige Dragana Erjavđek i Natalija Đaletić, urednica izdavačke kuće Ouroboros, koja je i objavila ovu knjigu.

– Knjiga ‘Zraci novog dana’ prošla je i test vremena, i strpljenja; preoblikovana je pa ostavljena da sazri i danas je pred nama promišljena sjeta, sto puta predutana pa zapisana sjeta; danak prvim susretima, ali ne i potpunom neiskustvu, pažljivo birana sintagma za ponavljajuću emociju; pred nama je komplet svih mogućih osjećanja koja ljudsko biće misli da ne može, ali ih na kraju sažvaće. Poslije ove knjige, kao poslije dobre simfonije, ma iz kakve ljudske muke ona nastala, osjećaj koji nadvladava druge je spokoj. Ovo je zbirka jednog modnog daha i ujednačenog ritma koja stvara utisak plesa sa riječima. Posebno je važno što se radi o prvoj zbirci koja nagovještava autorku svjesnu šta od svog teksta želi i autorku koja nudi prepoznatljivost i promišljenost, a iznad svega emociju koja se ne može ostaviti po strani, ignorisati – ona nas upravo na taj način uvlači u svoje refleksivne čvorove dok ne postanemo dio njih – kazala je u predgovoru za zbirku urednica Dragana Erjavđek.

Ina Tomović je rođena 14. aprila 1984. godine u Podgorici. Voli svoju jednostavnost i težnju ka lakoći življenja. Kao neko ko voli smislenost riječi i ima osjećaj za pravdu, završila je Pravni fakultet. “Zraci novog dana” je njena prva objavljena knjiga.

Očekuje se da će ovo literarno veče privući ljubitelje poezije i one koji žele da se upoznaju sa radom mlade autorke koja već sada pokazuje izuzetnu zrelost i osjećaj za umjetnost pisane riječi. Predstavljanje će biti održano u prijatnom ambijentu, a prisutni će imati priliku da čuju odlomke iz zbirke, kao i da se uključe u diskusiju sa autorkom i urednicima.

POVEZANI ČLANCI

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku