Hit ovog ljeta: Popularni parfemi sa mirisom povrća

post-img Foto: Vetivier Ecarlate
autor-img 24kroz7 08.07.2024. 10:44

Voćne note nisu ništa novo, ali parfemi sa mirisom povrća su bez sumnje budućnost mirisnog svijeta koji sve češće bira note šargarepe, čili paprike ili graška.

Ako ste trenutno u potrazi za bočicom za ljeto, sada možete istražiti prilično iznenađujuće pravce. Novi ljetnji parfemi 2024. sadrže akorde povrća, koji divno funkcionišu u kombinaciji sa drugim notama. U nastavku pogledajte u čemu je štos.

Kako mirišu parfemi sa mirisom povrća?

Bez brige, parfemi sa notama povrća nemaju ama baš nikakve veze sa mirisom hrane, naravno. Sasvim suprotno od toga, kao stvoreni su za ljeto, jer ovi akordi pružaju hrskavu, svježu notu. Najpopularniji parfemi sa mirisom povrća sadrže note kao što su: krastavac, šargarepa, celer, čili ili čak grašak. U kombinaciji sa jakim akordima, ovo je kao pravi mirisni povjetarac.

Zašto su mirisne note povrća tako popularne?

Možda do sada niste obratili mnogo pažnje, ali krastavac je već dugo zastupljen kada su u pitanju ljetnji parfemi. Međutim, ove sezone su parfemi sa mirisom povrća posebno popularni posebno zbog aktuelnog zelenog talasa – veganska ishrana ili organska hrana. Osim toga, mirisne note povrća se savršeno stapaju u svaki parfem, jer odišu njihovim osvježavajućim šarmom.

5 najpopularnijih parfema koji mirišu na povrće

Ovo su neki od najtraženijih parfema koji u svojim mirisnim akordima skrivaju bogato i unikatno “zelenilo”.

Le Potager, L’Artisan Parfumeur

Ova kolekcija sadrži pet uniseks mirisa, a svaki je baziran na drugoj vrsti povrća. Mirisi uključuju list paradajza i korijandera, šargarepu i kardamom, smokvu, komorač i tuberozu, te poriluk i ljubičicu.

parfemi trend 2024

 

Les Jardins Français, Officine Universelle Buly

Njihova kolekcija nudi šest mirisa inspirisanih francuskim vrtovima. Uključuju list paradajza i mentu, rabarbaru i bosiljak, šargarepu i bergamot, poriluk i crnu ribizlu, šparoge i ljubičicu, te luk i muškatni oraščić.

parfemi trend 2024

Rouge, Comme des Garçons

Ovaj uniseks parfem karakteriše jaka note cvekle, zajedno s drugim zemljanim i začinskim mirisima kao što su ružičasti papar, đumbir i menta.

parfemi trend 2024

Eau de Boujee, Verdant

Aromatičan “zeleni“ miris za žene i muškarce kombinuje list paradajza s kaktusom, sandalovinom i mošusom tako da predivno balansira između slatkog i slanog.

parfemi trend 2024

First Light, La Montaña

Ovaj parfem je odlična kombinacija povrća i cvijeća koja umiruju i uzemljuju. Njegove krunske note su: komorač, borove iglice, kamena ruža, geranij i balzam jele.

parfemi trend 2024

Kako se čuvaju ljetnji parfemi?

Bez obzira na note, ljetnji mjeseci su neprijatelji za svaki parfem. U najboljem slučaju, čuvaćete ih u spavaćoj sobi, a ne u kupatilu, jer su često prostorije sa stabilnijom temperaturom. Ako želite da budete sigurni da parfemi neće promijeniti miris, sačuvajte ih u pakovanju koje ih štiti od sunčeve svjetlosti. Na kraju, bočice ne bi trebalo čuvati ni u frižideru, jer je okruženje previše hladno i vlažno.

Istina je da parfemi sa mirisom povrća nisu izbor za svakoga, ali ukoliko volite da eksperimentišete i rotirate bočice, vjerovatno će vam prijati ove inovativne note.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku