Hodanjem do vitke linije, koliko koraka dnevno je potrebno za mršanje?

post-img Foto: Unsplash
24kroz7 03.05.2024. 10:45

Hodanje je jednostavan, ali izuzetno učinkovit način za mršanje i održavanje forme. Redovno hodanje može poboljšati kardiovaskularno zdravlje, smanjiti stres i pomoći u mršanju. Ali, koji su to još benefiti hodanja za tijelo?

Hodanje je jedan od najjednostavnijih načina za sagorijevanje kalorija. Čak i lagano hodanje može pomoći za mršanje. Osim toga, redovno hodanje poboljšava rad srca i cirkulaciju krvi, smanjujući rizik od srčanih bolesti i moždanog udara. To takođe povećava izdržljivost i opštu kondiciju tijela.

Koliko koraka dnevno za mršanje?

Preporučuje se hodanje najmanje 30 do 60 minuta dnevno, 5 do 7 dana u nedjelji, kako bi se postigli optimalni rezultati. Kada je riječ o koracima, to je najmanje 10 000 koraka dnevno za mršavljenje, a optimalno 15 000 koraka.

Međutim, svako može prilagoditi trajanje i intezitet hodanja prema svojim ličnim ciljevima i fizičkoj kondiciji.

Kako hodati za mršanje?

Kada znate koliko koraka dnevno je potrebno za mršanje, treba znati i kako hodati za taj cilj. Hodajte brže ili s većim intezitetom kako biste sagorjeli više kalorija. Pokušajte održavati brži tempo ili dodajte kratke intervale trčanja ako ste spremni. Osim toga, hodajte redovno, idealno svaki dan ili barem 5 puta nedjeljno. To će vam pomoći u održavanju kontinuiranog napretka i sagorijevanju kalorija.

Postepeno povećavajte udaljenost koju prelazite tokom hodanja kako biste izazvali svoje tijelo i podstaknuli gubitak težine. Hodanje uzbrdo povećava intezitet i sagorijeva više kalorija u poređenju sa hodanjem po ravnom terenu.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku