Kako da parfem duže traje? Mirisaćete cijeli dan

post-img Foto: Shutterstock
Marie Claire 09.05.2024. 18:00

Primijetićete da sa dolaskom proljeća, parfemi brže ispare, ostavljajući samo teške note na koži. Otkrićemo savjete kako da parfem duže traje.

Dok se nezadovoljno borite sa testiranjem od bočice do bočice, velike su šanse da je problem u tome kako koristite parfem. Istina je da ne morate potrošiti nekoliko stotina eura, jer čak i jeftiniji parfemi mogu mirisati tokom cijelog dana. U nastavku pogledajte tačno kako.

Gdje staviti parfem?

Da biste spriječili glavobolju od parfema, najbolje je da naprskate manje parfema nego tokom ostatka godine. Ali prije svega: nanesite ga samo na pulsne tačke da parfem duže traje. Gdje tačno? Iza ušiju, u grudnoj šupljini, na zglobovima, sa unutrašnje strane koljena.

Kako čuvati parfem da traje duže?

Istina je da su parfemi osjetljivi na svjetlost, promjene temperature, toplotu i vlažnost vazduha. Iz tog razloga bi bilo dobro uzeti u obzir i kako ga čuvate. Kupatilo je najčešće, ali i najgore mesto za skladištenje parfema. Zbog toga možda i ne pokazuje najbolje performanse, iako nije bio jeftin. Dnevna soba može biti dobra prostorija za čuvanje istih ili bilo koje drugo mesto koje nije izloženo toploti i vlagi.

Parfem i sunce su loša kombinacija

Nijedan parfem, čak ni ljetnji parfemi, ne funkcioniše dobro sa sunčevim zracima.  Koža, koja postaje fotosenzitivnija zbog izlaganja suncu, može da razvije hiperpigmentacije kada je u kontaktu sa parfemom. Ako razmišljate unaprijed, možete da naparfemišete odjeću nekoliko sati ranije. Alternativa je „parfemski oblak“ na pulsnim tačkama za dugotrajni miris, čak i kada su visoke temperature.

Koji parfem duže traje tokom proljeća i ljeta?

Da biste unaprijed obezbijedili da parfem duže traje, možete potražiti bočice koje su namijenjene za proljeće i ljeto. Obratite pažnju na citrusne note (limun, grejpfrut, pomorandža), cvjetne mirise (jorgovan, božur, “freesia”, jasmin), voćne note (jabuka, kruška, breskva, ananas…), ne zaboravljajući note vanile i kokosa.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku