Nova “Apple” reklama za “iPad Pro” podigla prašinu

post-img Foto: Apple
24kroz7 09.05.2024. 11:09

Kada reklama postane viralna, to je obično iz jednog od dva razloga — toliko duboko odjekne kod gledalaca da ne mogu prestati pričati o njoj… ili ih toliko uznemiri da žure na društvene mreže da izraze svoje ogorčenje.

Čini se da “Apple” reklama za svoj novi “iPad Pro” spada u drugu kategoriju. Reklamu je na društvenim mrežama u utorak objavio izvršni direktor Applea Tim Kuk a video počinje kao svojevrsna vremenska kapsula za ljudsku kreativnost, prenosi CNN.

U reklami se prikazuju različiti predmeti kao što su metronom, gramofon, TV sa katodnom cijevi, klavir i arkadna video igrica iz 80-ih, postavljeni na metalnoj ploči. Scena je postavljena u prostoriji nalik magacinu, a sve predmete prikazane na metalnoj ploči čeka zlokobna sudbina pod hidrauličnom presom.

Dok čujemo uvodne riječi “All I Ever Need Is You” (“Sve što mi treba si ti”), singla Sonny & Cher iz 1972. godine, metalna ploča počinje da se spušta.

Predmeti su u ogromnoj hidrauličnoj presi i u roku od oko 40 sekundi sve će nestati – zgnječeno pod tonama sile na dramatičan način.

Nakon uništenja, hidraulična presa ponovo počinje da se diže. Ostaci zgnječenih predmeta sada su nestali. Na njegovom mjestu je sjajni, novi iPad Pro. U glasu se kaže: “Najmoćniji iPad ikada je i najtanji.”

Cher zatvara minutni spot, pjevušeći “Sve što mi treba si ti.”

Video snimci hidrauličnih presa koje ruše sve, od elektronike do slatkiša, postali su vrlo popularni u posljednjih nekoliko godina, dijelom zbog često očaravajuće prirode načina na koji se stvari urušavaju pod pritiskom.

Apple izgleda pokušava da iskoristi ovaj trend, istovremeno naglašavajući kako je njegov novi iPad Pro toliko moćan da može zamijeniti sva druga sredstva kreativnog izražavanja.

– Nijesam siguran da je drsko uništavanje svih dobrih i lijepih stvari  zaista bila  dobra vibracija koju ste tražili – kaže jedan komentator na X.

– Uopšte se ne mogu povezati s ovim videom. Nedostaje mu bilo kakvo poštovanje prema kreativnoj opremi i ruga se drugim proizvođačima. Izbor pjesme takođe posebno glorifikuje tehnologiju u odnosu na stvarni život. Sada samo želim izbjeći ekrane i provesti više vremena uživajući u svijetu van mreže – kaže drugi .

Ali za mnoge gledaoce, oglas ne nosi pravu poruku. Pogledajte video i procijenite sami:

 

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku