Abazović pita Vladu: Ko je poljski posrednik i ko se ugradio 19 miliona u kupovini brodova?

post-img Dritan Abazović
autor-img 24KROZ7 05.09.2024. 17:13

Poslanik GP URA i bivši premijer Dritan Abazović uputio je ozbiljne optužbe prema trenutnoj Vladi i Ministarstvu odbrane. On je zahtijevao da se javno objavi koja je poljska kompanija posrednik u kupovini brodova od francuske firme Kership, čija ukupna vrijednost iznosi 120 miliona eura.

– Mi smo ugovarali taj posao, vrijedio je 94 miliona plus PDV i kamate. Posao koji ugovara sadašnja vlada vrijedi 139 miliona, 19 miliona više i ja pitam ko će da se ugradi u tih 19 miliona? Dajte ime poljske kompanije koja je umiješana u biznis i koja je posrednik u tom poslu – rekao je Abazović.

On je istakao da je važno da se precizno utvrdi ko je odgovoran za dodatne troškove i zašto je cijena narasla za 19 miliona eura.

– G(đži) to G(dži ) sporazum, se, da kažem tim diletantima i neznalicima, sklapa sa Vladom direktno. Morate da potpišete direktno sa vladom Francuske, a oni potpisuju sa privatnom kompanijom. Đe je međudržavni ugovor? Radi se o 19 miliona eura, nije pet eura – dodao je Abazović.

Pored toga, Abazović je kritikovao većinu zbog navodne podrške organizovanom kriminalu i korupciji. On se takođe osvrnuo na nedavne promjene u vojnim strukturama, posebno na smjenu načelnika generalštaba generala Zorana Lazarevića.

Abazović je naglasio da ne brani nikoga, ali je ukazao na problematičnost „obezglavljivanja svake institucije“, što, prema njegovom mišljenju, odražava karakter tandema Mandić – Spajić, koji, kako tvrdi, podržava i Bečić.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku