Abazović: Administrator portala Udar bio Filip Đuranović

post-img Dritan Abazović Foto: RTCG
autor-img 24KROZ7 03.04.2024. 11:05

Bivši premijer Dritan Abazović izjavio je danas pred Osnovnim sudom u Podgorici da je administrator portala udar.me, prema njegovim operativnim saznanjima, bio Filip Đuranović, tadašnji službenik ANB-a.

Abazović je pred sudijom dao iskaz u svojstvu svjedoka, u suđenju po tužbi funkcionera Demokrata Velizara Kaluđerovića protiv države u slučaju portala udar.me.

– Materijali koje je prikupljala ANB tajnom pratnjom završavali su na portalu Udar – kazao je on, dodajući da je na čelu tajne pratnje bio Srđan Pavićević.

Vrlo indikativnim Abazović je ocijenio česte posjete tadašnjeg ministra odbrane Predraga Boškovića ANB-u, i to upravo u periodu kada su nastajale sporne objave.

Portal Udar je mnoge političare, novinare, civilne aktiviste, tužioce, bivše vojne i policijske funkcionere, kao i neke sveštenike proglašavao špijunima i saradnicima stranih sužbi.

Zbog tako teških optužbi, objavljivanih uoči izbora 30. avgusta 2020. godine, Kaluđerović je tužio državu.

Tokom suđenja saopšteno je da još nije odgovoreno na zahtjev suda u pogledu skidanja obaveze čuvanja tajnih podaka za Dejana Vukšića i Artana Kurtija.

Abazovića je te obaveze oslobodio predsjednik Skupštine Andrija Mandić.

Bivši premijer kazao je da najodgovornijim za ovu aferu smatra bivšeg direktora ANB-a Dejana Peruničića.

– Iako saznanja govore da je šef drugog sektora, koji je bio zadužen za borbu protiv organizovanog kriminala na čijem je čelu bio gospodin Grozdanić, vršio određene aktivnosti bez pisanog naloga neposrednog nadređenog. Fleška na kojoj su bile dokumentovane fotografije praćenih osoba završila je kod tadašnjeg direktora ANB-a Dejana Peruničića. Po mom sudu on snosi najveću funkcionalnu odgovornost u svemu ovome – istakao je Abazović.

Na današnjem suđenju bivši premijer je izrazio zabrinutost zbog toga što se krivični postupak vodi protiv Peruničića i Pavićevića dok je Grozdanić izuzet, iznoseći sumnju da je to urađeno kako im se ne bi sudilo kao organizovanoj kriminalnoj grupi.

 24kroz7

 

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku