Adžic: Prevara da jedan zna više i bolje od 2000 može proći taster poslanicima, ne i poštenim građanima

post-img Filip Adžić Foto: Rade Koprivica
autor-img 24KROZ7 21.08.2024. 11:16

Filip Adžić, potpredsjednik Građanskog pokreta URA i poslanik u Skupštini Crne Gore, saopštio je da su izmjenama Opšteg zakona o obrazovanju i vaspitanju oduzete nadležnosti preko 2000 članova školskih/upravnih odbora u izboru direktora škola, a da je ta ovlašćenja sada preuzeo ministar. Adžić je kritikovao ovo kao pokušaj smanjenja transparentnosti i povećanja političkog uticaja, te izrazio uvjerenje da će građani to prepoznati na predstojećim izborima.

– U Crnoj Gori ima oko 400 predškolskih, osnovnih i srednjih obrazovnih ustanova i ustanova za obrazovanje djece sa posebnim obrazovnim potrebama, svaka od tih ustanova ima školske/upravne odbore koji čine dva predstavnika Ministarstva, odnosno dva predstavnika Opštine za ustanove čiji je osnivač Opština, dva predstavnika zaposlenih i jedan predstavnik roditelja, odnosno, iz oblasti stručnog obrazovanja dva predstavnika zaposlenih, tri predstavnika Ministarstva, odnosno tri predstavnika Opštine za ustanove čiji je osnivač Opština, jedan predstavnik socijalnih partnera i jedan predstavnik roditelja – istakao je Adžić.

On je saopštio da je do izmjena Opšteg zakona o obrazovanju i vaspitanju preko 2000 članova školskih/upravnih odbora, među kojima su predstavnici Ministarstva, opština, zaposlenih, roditelja i socijalnih partnera biralo direktore škola, a da sada to radi isključivo ministar/ka.

– Spajić, Čarapić, Jakšić Stojanović i ostala družina hoće da nas ubijede da je to transparentnije, profesionalnije i sa manjim političkim uticajem. Da je jedan pametniji, upućeniji i znaveniji od preko 2000. Ta prevara može proći taster poslanicima, ali ne može poštenim građanima, što će se sigurno ispostaviti 29. septembra kad izađu na birališta – zaključio je Adžić.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku