Adžić: URA traži dopunu dnevnog reda Skupštine za usvajanje Zakona o oduzimanju nelegalno stečene imovine

post-img Filip Adžić – Foto: Građanski pokret URA
autor-img 24KROZ7 17.04.2024. 12:44

Poslanik Građanskog pokreta URA, Filip Adžić, iznio je danas u javnost inicijativu za dopunu dnevnog reda V sjednice proljećnjeg zasijedanja Skupštine Crne Gore, saopšteno je danas iz Građanskog pokreta URA. Cilj ove inicijative je usvajanje unaprijeđenog Predloga izmjena i dopuna Zakona o oduzimanju nelegalno stečene imovine, poznatijeg kao anti-mafija zakon.

Nakon više od godinu dana čekanja, Adžić je istakao da Građanski pokret URA preduzima korake kako bi se osnažila borba protiv organizovanog kriminala i korupcije. – Dosta je bilo gubljenja vremena i čekanja, vrijeme je da omogućimo nadležnim institucijama da sve ono što je oteto od države se vrati njenim građanima-, naglasio je Adžić.

Predložene izmjene zakona, kako Adžić objašnjava, uključuju ukidanje vremenskih ograničenja za ispitivanje porijekla imovine, omogućavajući kontrolu stečene imovine od devedesetih godina do danas. Osim toga, Adžić ističe da će kontrola stečene imovine biti sprovedena u građanskom postupku, te da imunitet nijednog funkcionera neće zaštititi od procesa ispitivanja porijekla njegove imovine.

– Očekujemo podršku svih poslanika i poslanica u Skupštini Crne Gore koji se zalažu za beskompromisnu borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije-, poručio je Adžić na kraju saopštenja.

24kroz7

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku