Ambasada SAD: Zabrinuti smo zbog uključivanja u Vladu stranaka koji ne osuđuju rusku agresiju i protive se sankcijama EU Rusiji

post-img Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Podgorici, Crna Gora – Foto izvor: US State Department
izvor: Pobjeda 23.07.2024. 18:17

Sjedinjene Američke države zabrinute su zbog uključivanja u Vladu stranaka i čelnika koji ne osuđuju rusku agresiju na Ukrajinu, protive se sankcijama Evropske unije Rusiji i čiji su postupci u direktnoj suprotnosti sa prinicipom dobrosusjedskih odnosa. To je Pobjedi saopšteno iz američke ambasade, na upit da prokomentarišu rekonstrukciju Vlade koja je danas izglasana u parlamentu.

-Podržavamo vladu posvećenu pristupanju Evropskoj uniji, poštovanju evroatlantskih vrijednosti i potpunom učešću u NATO-u, koja odražava multikulturni sastav Crne Gore. Zabrinuti smo zbog uključivanja u Vladu stranaka i čelnika koji ne osuđuju rusku agresiju na Ukrajinu, protive se sankcijama Evropske unije Rusiji i čiji su postupci u direktnoj suprotnosti sa prinicipom dobrosusjedskih odnosa – kazali su iz ambasade SAD.

Iz ambasade, kako kažu, pozivaju Vladu i poslanike u Skupštini da ostanu fokusirani na zajednički cilj pridruživanja Evropskoj uniji i izbjegnu kontraproduktivna pitanja koja ugrožavaju taj cilj i izazivaju podjele.

-Kao saveznik i blizak partner Crne Gore, Sjedinjene Američke Države će nastaviti da podržavaju i priznaju konstruktivne akcije Skupštine i Vlade, ukazujući na aktivnosti koje su u suprotnosti s evroatlantskim vrijednostima i ugrožavaju opipljiv napredak ka integraciji u Evropsku uniju – zaključuju u ambasadi SAD.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku