Andrija Nikolić: Želimo sreću Dušku Markoviću, rano je za priču o saradnji

post-img Foto: Screenshot, Andrija Nikolić
Izvor: Vijesti 24.06.2024. 18:09

Poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Andrija Nikolić kazao je da svom bivšem partijskom kolegi i nekadašnjem premijeru Dušku Markoviću želi sreću u daljem partijskom radu, ali da ne znaju da još uvijek ne znaju da li će sarađivati sa njegovom novoformiranom strankom.

On je to poručio na pres konferenciji održanoj u Skupštini Crne Gore, upitan da prokomentariše Markovićeve izjave da “on i novo rukovodstvo DPS-a drugačije vide Crnu Goru”.

– Da gospodin Marković vidi političku perspektivu i razvoj političke situacije na sličan način kao DPS, ne bio pravio političku partiju. Ne bih tome pridavao neki poseban značaj. Marković, kao i mnogi drugi bivši poltiički akteri koji najavljuju osnivanje partija ima pravo da se oproba u političkoj utakmici. Mi mu, kao i svima drugima, želimo sreću – kazao je Nikolić i dodao da ih istraživanja javnog mnjenja, kao i rezultati lokalnih izbora u Budvi i Andrijevici drže na čvrstom stanovištu da je njihova politika stabilna.

Govoreći o potencijalnom partnerstvu, Nikolić je kazao da će sačekati da se Marković i njegov tim predstave.

Odgovarajući na pitanje da li smatra da će bivši premijer uzeti dio glasačkog tijela njegove partije, poslanik DPS je rekao da su prilično sigurni u svoju političku snagu, te da o tome govore rezultati izbora, ali da “neće nagađati ko će kome uzeti birače”.

– Vidjeli ste kako je partija koja predstavlja okosnicu Vlade prošla na izborima u Andrijevici i Budvi. Taj čovjek bježi glavom bez obzira od izbora. To su ljudi koji će uraditi sve da ostanu što duže u fotelji predsjednika Vlade i predsjednika Skupštine – rekao je Nikolić

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku