Arsović: Rekordno partijisko zapošljavanje pred izbore – 134 oglasa za zapošljavanje u Glavnom gradu – 67 još aktivnih

post-img Vladan Arsović
autor-img 24KROZ7 30.08.2024. 13:40

Odbornik Demokratske partije socijalista (DPS) u Skupštini Glavnog grada, Vladan Arsović, uputio je oštre optužbe na društvenoj mreži Iks, tvrdeći da je u procesu zapošljavanja aktivista koalicije PES – Demokrate došlo do nelegalnih partijskih radnji.

– Iako smo mislili da neće biti mjesta za sve aktiviste koalicije PES – Demokrate da se zaposle u Glavni grad, sekretarka Anđušić je dala sve od sebe da popuni sve termine do 08.10. za potrebe testiranja u okviru oglasa – kazao je Arsović.

Prema njegovim rečima, trenutni broj oglasa za zapošljavanje iznosi 134, od kojih je 67 aktivnih, što, kako tvrdi, ukazuje na prekomernu upotrebu prostora za partijska zapošljavanja. Arsović je naglasio da je situacija došla do tačke gde je potrebno “dodati stolicu više” kako bi se svi zahtevi ispunili.

Ovaj potez dolazi usled sve učestalijih kritika na račun transparentnosti i poštenja u zapošljavanju unutar lokalnih vlasti. Arsović je pozvao Specijalno državno tužilaštvo (SDT) da preduzme odgovarajuće mere i pokrene istragu povodom “očiglednog nezakonitog partijskog zapošljavanja” u kojem su, kako tvrdi, direktno uključene sekretarka Anđušić i gradonačelnica Olivera Injac.

 

 

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku