Bajraktari: Neotvaranje pomorskog graničnog prelaza uništavanje šansi za razvoj nautičkog turizma

post-img Sa otvaranja graničnog prelaz za pomorski međunarodni putnički saobraćaj (arhiva) – Foto: GP URA
autor-img 24kroz7 12.07.2024. 11:13

Ulcinj, grad sa jednom od najstarijih pomorskih tradicija, ponovo se suočava s problemom – Nautički granični prelaz nije otvoren. Omer Bajraktari, bivši predsjednik Opštine Ulcinj i funkcioner GP URA, na svojoj Facebook stranici izrazio je razočaranje zbog ove situacije, koju smatra velikim porazom za sve građane, posebno one koji se nadaju povratku nautičkog turizma.

– Posle mukotrpnog rada i uspeha u postizanju ponovnog otvaranja pomorskog graničnog prelaza, sve to sada pada u vodu – napisao je Bajraktari.

On naglašava da, iako se često razgovara o marinama i pomorskim muzejima, bez otvorenog graničnog prelaza teško je očekivati napredak u ovom sektoru.

Bajraktari je posebno kritikovao novu lokalnu vlast i Vladu Crne Gore, sugerišući da su brzo usvojili stil upravljanja prethodne vlasti, koja je, kako tvrdi, decenijama uništavala Ulcinj.

– Ulcinj je jedina opština koja opet nema pomorski granični prelaz, iako je prva stanica za brodove i čamce iz Albanije – dodao je.

On upozorava da će brodovi morati ploviti do Bara kako bi obavili registraciju, što dodatno otežava situaciju. Bajraktari je pozvao na hitne akcije kako bi se rIJešio ovaj problem i vratio Ulcinj na mapu nautičkog turizma.

Ova situacija izazvala je zabrinutost među građanima, koji se nadaju da će vlasti prepoznati važnost otvaranja pomorskog graničnog prelaza za budućnost lokalne ekonomije i turizma.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku