Bajraktari pokazao dokument: Forca 1. aprila krenula u rušenje sporazuma

post-img Foto: NovaM (printscreen)
A.R. 16.05.2024. 12:25

Na emisiji televizije Nova M, emitovanoj prethodne večeri, predsjednik Opštine Ulcinj Omer Bajraktari (URA) pokazao je dokument koji svjedoči da je politička partija Forca, još 1. aprila krenula u stvaranje nove većine u Ulcinju, suprotno koalicionom sporazumu partija koji je i dalje na snazi.

Omer Bajraktari
Foto: NovaM (printscreen)

Ove sedmice je objavljeno da u najjužnijem crnogorskom gradu postoji nova većina i da su određene strukture iz aktuelne vlasti pošle u zagrljaj Demokratskoj partiji socijalista (DPS).

Kako se špekulisalo, Bajraktari, aktuelni predsjednik opštine, kojem je mandat isticao 3. juna trebalo je da ustupi svoje mjesto Genciju Nimanbeguu, a navodno to nije htio da uradi, čime bi se direktno prekršio sporazum. Dio javnosti povjerovao je u to, ali nakon sto je sinoć objelodanjen dokument, stvari su se promijenile. Sada je jasnije da je ipak Forca krenula u rušenje sporazuma, sa vjerovatno ranijom koordinacijom sa drugim partijama, a najviše sa DPS-om.

– Čin vraćanja DPS-a na vlasti u Ulcinju razočarao je građane, jer dvije najveće partije URA i DUA idu u opoziciju – kazali su iz izvora bliskih aktuelnoj vlasti u Ulcinju.

Nedostatak legitimiteta nove većine je očigledan, a ostaje da se vidi da li će dosadašnji koalicioni partneri URA, PD-SD-SDP nakon svega što je javnost imala prilike da sazna, glasati za smjenu predsjednika opštine sa svoje liste, Omera Bajraktarija.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku