Bečić: 30. avgusta Crna Gora je udahnula slobodu i demokratiju

post-img Foto: Aleksa Bečić
autor-img 24KROZ7 30.08.2024. 18:33

Predsjednik Demokratske Crne Gore, Aleksa Bečić, izdao je saopštenje povodom 30. avgusta, koji je označio kao “istorijski dan” za Crnu Goru. U svom obraćanju javnosti, Bečić je istakao značaj ovog datuma, podsjećajući na godine teške opozicione borbe koja je kulminirala pobjedom na izborima 2020. godine.

Bečić je izrazio ponos što je predvodio jednu od tri pobjedničke liste tog dana i postao prvi izabrani državni funkcioner nakon smjene vlasti, preuzimajući funkciju predsjednika Skupštine. On je naglasio da su izbori u Crnoj Gori postali “praznici demokratije”, te da se građani sada slobodno opredjeljuju.

U saopštenju je Bečić istakao i rezultate na polju ekonomsko-socijalne politike i borbe protiv organizovanog kriminala, naglašavajući da država svakim danom pokazuje mafiji da više neće imati priliku da je ponižava ili pobjeđuje. Takođe, pohvalio je napredak na evropskom putu Crne Gore, uključujući dobijanje IBAR-a i ubrzanje evropskih integracija.

Na kraju, Bečić je poručio da se misija nastavlja i da neće stati dok Crna Gora ne postane 28. članica Evropske unije, čestitajući građanima “dan slobode i demokratije”.

Rasprava (1)
P
Plain
30.08.2024.

Jes, u ponedeljak ce skola, a nidje platu nijeste dali. Sram vas bilo,od cega cemo sveske kupit. Najeli ste se pa vas sad briga za narod.

Odgovori

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku