Bečić: Koalicioni partneri da ispoštuju datu riječ i omoguće rotaciju u Beranama

post-img Foto: Aleksa Bečić
autor-img 24kroz7 24.06.2024. 17:42

Lider Demokrata, Aleksa Bečić pozvao je koalicione partnere u Beranama da ispoštuju datu riječ prilikom formiranja vlasti u toj opštini i omoguće izbor Damjana Ćulafića za predsjednika Opštine Berane.

– Pozivam sve koalicione partnere, njihova rukovodstva i odbornike u Opštini Berane da ispoštuju datu riječ i koalicioni sporazum koji predviđa rotaciju na mjestu predsjednika Opštine na polovini mandata i omoguće dogovoreni izbor Damjana Ćulafića za predsjednika Opštine – napisao je Bečić na fejzbuk profilu Demokratske Crne Gore.

On je podsjetio sve političke aktere u Beranama na dogovor koji je ta partija ispoštovala u Budvi, kada su Demokrate krajem 2018. godine izvršile rotaciju na čelnoj poziciji u toj primorskoj opštini.

– Podsjećam da smo krajem 2018. godine kolega Dragan Krapović i ja i pored veoma narušenih odnosa sa DF-om i na lokalnom i na državnom nivou, zajedno istupili javno i saopštili da će se rotacija izmedju gospodina Krapovića i Carevića obaviti u dan kada je dogovoreno. Nije bilo odugovlačenja, izbjegavanja, izgovora ili trikova – naglasio je Bečić.

– Bilo je kao i uvijek kod nas – držanje date riječi i svih sedam odbornika Demokrata u SO Budva su glasali za realizaciju dogovorenog. Nadam se će i u slučaju rotacije u Beranama svi ići putevima poštovanja dogovora, koalicionog sporazuma i date riječi, jer čast i obraz moraju uvijek biti zvijezda vodilja – zaključio je Bečić.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku