Bivši ministri osnivaju novi politički pokret “Naprijed” – Vuk Kadić predvodi listu

post-img Vuk Kadić – Foto: Boris Pejović
autor-img 24kroz7 10.08.2024. 17:15

Pokret “Naprijed” najavio je svoje učešće na predstojećim lokalnim izborima u Podgorici, zakazanim za 29. septembar. Na čelu njihove liste biće Vuk Kadić, trenutni direktor Fonda za zdravstveno osiguranje. Kadić je poznat kao stručnjak u svom polju i dugo godina je radio na unapređenju zdravstvenog sistema Crne Gore.

Pokret “Naprijed” su osnovali bivši ministri Marko Kovač i Aleksandar Damjanović, koji su odlučili da svoje bogato iskustvo u politici i javnoj upravi usmjere ka stvaranju nove političke opcije. Lista koju će predvoditi Kadić nosi naziv Grupa birača “Dr Vuk Kadić – Pokret Naprijed – Za Podgoricu i porodicu”.

Zvanično predstavljanje pokreta planirano je za nedjelju, 11. avgusta, kada će biti održana pres konferencija. Na konferenciji će govoriti osnivači pokreta, Kovač i Damjanović, kao i sam Vuk Kadić, kandidat za gradonačelnika Podgorice. Očekuje se da će tada detaljno predstaviti svoj program i ciljeve koje namjeravaju postići ukoliko dobiju podršku građana na izborima.

Iz Pokreta “Naprijed” poručuju da nude alternativu na političkoj sceni Podgorice, naglašavajući da je njihov program fokusiran na pet ključnih oblasti: ekonomiju, infrastrukturu, socijalna pitanja, mlade i ekologiju.

– Naš cilj je da svojom pozitivnom kampanjom animiramo što veći broj ljudi da izađu na izbore i glasaju – saopštili su iz ovog pokreta.

Ekonomski plan pokreta uključuje podršku malim i srednjim preduzećima, privlačenje investicija i otvaranje novih radnih mjesta. U oblasti infrastrukture, planiraju unapređenje putne mreže, modernizaciju javnog prevoza i poboljšanje komunalnih usluga. Socijalna pitanja će se rješavati kroz poboljšanje zdravstvene i socijalne zaštite, dok će posebna pažnja biti posvećena mladima, kroz obrazovne programe i podršku mladim talentima. Ekologija je takođe visoko na listi prioriteta, sa planovima za očuvanje zelenih površina i promociju održivog razvoja.

Vuk Kadić je istakao da je njegova kandidatura motivisana željom da se Podgorica razvija kao moderan i prosperitetan grad, u kojem će svi građani imati jednake šanse za kvalitetan život.

– Vjerujem da sa našim timom možemo donijeti promjene koje će značajno unaprijediti životni standard naših sugrađana – rekao je Kadić.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku