Boris Mugoša nosilac liste Evropskog saveza i kandidat za gradonačelnika Podgorice

post-img Boris Mugoša – Foto :Pobjeda
autor-img 24KROZ7 16.08.2024. 12:46

Konstituenti Evropskog saveza, nadstranačkog saveza koji okuplja Socijaldemokratsku partiju (SD), Socijaldemokratsku partiju (SDP), Liberalnu partiju (LP), kao i istaknute građanske aktiviste i nepartijske ličnosti, donijeli su odluku da Boris Mugoša bude nosilac liste i kandidat za gradonačelnika na predstojećim izborima u Podgorici. Ova odluka je potvrđena u saopštenju koje je danas objavljeno.

Boris Mugoša, rođen 23. avgusta 1979. godine u Titogradu, ima bogatu biografiju u oblasti ekonomije i javne uprave. Osnovno obrazovanje, kao i Gimnaziju i Ekonomski fakultet završio je u Podgorici, a magistraturu je stekao na Ekonomskom fakultetu u Beogradu. Svoju karijeru započeo je kao demonstrator na Ekonomskom fakultetu u Podgorici, a potom je radio kao kreditni referent u Euromarket banci.

Od 2005. do 2009. godine, Mugoša je bio asistent na Univerzitetu Mediteran, a kasnije je prešao u Telenor na pozicije menadžera i biznis analitičara. Njegova karijera u javnoj upravi počela je krajem 2010. godine kada je postao sekretar Sekretarijata za razvoj preduzetništva Glavnog grada.

Mugoša je bio Zamjenik gradonačelnika Glavnog grada od novembra 2014. do jula 2018. godine, a potom je služio kao odbornik u Skupštini Glavnog grada. Njegov rad u izvršnoj gradskoj vlasti bio je veoma pozitivno ocijenjen, uključujući i ocjene opozicije. Od jula 2018. godine, Mugoša je poslanik u Skupštini Crne Gore, gdje se ističe kao jedan od najaktivnijih poslanika u oblasti socio-ekonomskih pitanja.

Trenutno je predsjednik skupštinskog Odbora za ekonomiju, finansije i budžet, kao i zamjenik predsjednika Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje. Takođe, Mugoša je član Parlamentarne Skupštine Savjeta Evrope i Parlamentarnog odbora Evropske unije i Crne Gore za stabilizaciju i pridruživanje.

Pored svoje političke karijere, Mugoša se aktivno bavio tenisom, gdje je postigao značajne rezultate kao prvak i reprezentativac Crne Gore i Jugoslavije. Takođe, bio je generalni sekretar Teniskog saveza Crne Gore i selektor teniske reprezentacije Crne Gore u Davis Cup-u.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku