Bošnjačka stranka glasala da Kovačević postane član Odbora za antikorupciju

post-img Foto: 24kroz7
autor-img 24kroz7 31.07.2024. 13:59

Poslanici Bošnjačke stranke Admir Adrović, Amer Smailović i Edina Dešić glasali su danas da Marko Kovačević, poslanik Kluba Za budućnost Crne Gore i predsjednik Opštine Nikšić, postane član skupštinskog Odbora za antikorupciju.

Napominjemo, Bošnjačka stranka Ervina Ibrahimovića, zajedno sa Novom srpskom demokratijom Andrije Mandića i Demokratskom narodnom partijom Milana Kneževića, postala je dio rekonstruisane Vlade premijera Milojka Spajića.

Gradonačelnik Nikšića skrenuo je pažnju javnosti 16. juna ove godine kada je na obilježavanju 166. godina od bitke na Grahovcu, obraćajući se, “bivšim vlastodršcima i njihovim pulenima”, rekao da će “sa onima koji neće da budu kao braća, nego da liče na Turke, postupati kao prema Turcima”.

Govor Kovačevića naišao je na mnogobrojne osude javnosti širom Crne Gore i regiona, a zbog tog govora Građanski pokret URA uskratio mu je podršku u nikšićkom parlamentu, iako inicijativa opozicije o njegovoj smjeni nije dobila potrebnu većinu, nakon što su odbornici Demokratske Crne Gore nijesu glasali za njegovu smjenu, ne dozvoljavajući da se ova tačka uvrsti u dnevni red Skupštine.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku