Božović: SNP samostalno na podgoričkim Izborima

post-img Boovic Bogdan
autor-img 24kroz7 10.08.2024. 23:35

Na predstojećim izborima u Glavnom gradu Crne Gore, Socijalistička narodna partija (SNP) najvjerovatnije će nastupiti samostalno. Ova informacija dolazi od Bogdana Božovića, poslanika SNP-a u Skupštini Crne Gore, koji je istakao da će stranka razgovarati i s potencijalnim koalicionim partnerima, prije svega onima na državnom nivou.

Božović je gostujući u Dnevniku Gradske RTV kazao da se već duže vrijeme nazire da će doći do rušenja vlasti u Podgorici. Prema njegovim riječima, pažnja se nije dovoljno posvetila problemima građana, već su se politički akteri fokusirali na funkcije i navodne pregovore.

–  Žalim što se nije dovoljno pažnje posvetilo problemima građana. Umjesto toga, imali smo pola godine navodnih pregovora između PES i njihovih bivših odbornika i to prvenstveno oko funkcija. Na kraju nije došlo do dogovora i u samoj gradskoj skupštini mogli smo da čujemo da je 29. septembar unaprijed određen kao datum kada će biti raspisani izbori – podsjetio je Božović.

Božović je jasno istakao da SNP neće praviti nikakve postizborne koalicije s bilo kim ko je do sada bio opozicija u Glavnom gradu. Naglasio je da su na inicijativu DPS-a, Pokret za Podgoricu, GP URA i dio PZP glasali za skraćenje mandata gradske vlasti, što postavlja pitanje o njihovim budućim koalicionim partnerima.

– Nepobitna je činjenica da su na inicijativu DPS-a, Pokret za Podgoricu, GP URA i dio PZP glasali za skraćenje mandata gradske vlasti. S obzirom na to da su oni već imali saradnju sa DPS-om, više je pitanje za njih koga vide kao potencijalne buduće partnere –  kazao je Božović.

Jedan od ključnih stavova SNP-a, prema Božovićevim riječima, je pružanje stabilne vlasti građanima Podgorice. On smatra da je kontinuitet važan za rješavanje problema građana, te da političke rasprave oko funkcija ne doprinose rješavanju tih problema.

– Kontinuitet je važan da rješavamo probleme građana. Ne da se svađamo oko funkcija već da ponudimo rješenja za probleme koji građane muče. Nisam vidio da je neko ponudio bilo kakva rješenja – zaključio je Božović.

U iščekivanju predstojećih izbora, SNP će se fokusirati na samostalan nastup, ali će ostaviti otvorena vrata za razgovore s potencijalnim partnerima na državnom nivou. Građani Podgorice mogu očekivati dinamičnu predizbornu kampanju u kojoj će ključni akteri nastojati da zadobiju njihovo povjerenje i osiguraju stabilnu i efikasnu lokalnu vlast.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku