Budva: Jovanović optužio Demokrate da podmeću kukavičje jaje

post-img Prva sjednica novog mandatnog saziva SO Budva 07.07.2024. – Foto: RTV Budva
izvor: Vijesti 16.08.2024. 19:44

Izbor nosioca liste Demokrata Đorđa Zenovića za predsjednika Skupštine opštine Budva praktično je nemoguć, jer sjednici ne prisustvuju dva odbornika Pokreta Evropa sad, a lista “Budva naš grad – Nikola Jovanović” je saopštila da će biti uzdržani.

Iz opozicionog DPS-a su saopštili da neće učestvovati u “lakrdiji”.

Odbornica Demokrata Dragana Kažanegra Stanišić ocijenila je da je Budva grad koji je proteklih decenija prilično zaboravio na vrijednosti, jer sada vlada pohlepa, sve se svodi na brzi profit, procente u biznisu, koeficijente.

– Moramo napraviti otklon na takve obrasce… imali smo nekada lokal u Sportskom centru gdje su se donosile odluke, poslije na Krimovici, Hemingveju… Upravo je Đorđe otklon od svega toga, njega krase osobine koje su sada zaboravljene. On je obrazovan i skroman čovjek – naglasila je Kažanegra Stanišić.

Podsjetila je da su se svi politički subjekti složili da Zenović bude predsjednik SO, što je bio podsticaj Demokratama da predlože inicijativu.

– Nadam se da politički subjekti nijesu odustali od tih svojih stavova. Grad Budva je došao do svoje neprepoznatljivosti, degradiran je, izuzetno su narušeni međuljudski odnosi. Upravo je danas momenat da se krene na put prosperiteta. Da bi se to dogodilo, treba da se konstituiše Skupština. To ne znači da se formira vlast, već je ovo preduslov da se odblokiraju procesi… Ukoliko se to ne dogodi Budva bi nastavila da tone u beznađe. Imenovanje Zenovića je ključno zato i očekujem od političkih subjekata da ostanu pri svojim stanovima. Svako ko to ne učini, napraviće veliku nepravdu – poručila je Kažanegra Stanišić.

Odbornik liste “Budva naš grad” Nikola Jovanović istakao je da se ovom incijativom žele steći politički poen.

– Demokrate ovako se to ne radi. Incijativa koja se ostavi negdje da se potpiše, mi ne pristajemo. Uvijek bih rado podržao Zenovića da nije plod političkog dogovora, a ne političkog podmetanja. Ova incijativa nema potreban broj za izglasavanje od 17, već ulazi u domen političkog potkusurivanja. Vidim da nema odbornika Pokreta Evropa sad, vjerovatno zato što Zenović kritikuje poteze Vlade. Mi ovakvu inicijativu ne možemo da podržimo, iako bi podržao lično Zenovića da je bilo političke zrelosti –  naglasio je Jovanović.

Jovanović je kazao da je u pitanju kukavičje jaje, da se zamaskiraju oči, da poslije 30 dana Vlada preuzima sve u svoje ruke i uvode prinudnu upravu.

– Na ovaj način niko se neće igrati sa nama. Zato je to ključni razlog zbog čega nećemo pristati. Nakon što ova incijativa ne bude izglasana, jedino ako je podrže kolege u DPS, građani Budve će opet imati mogućnosti da glasaju. Ovim potcjenjujete građane, želite da uvedete prinudnu upravu, jer po zakonu, ukoliko u roku od 30 dana ne bude izabran predsjednik Opštine, Vlada raspušta parlament i imenuje odbor povjerenika – naglasio je Jovanović.

Na to mu je odgovorila Kažanegra Stanišić podsjetivši Jovanovića da je sloboda govora nešto što je najveće bogatstvo.

– Ja slobodu govora Đorđa Zenovića smatram najvećom demokratskog vrijednošću, koje mi baštinimo. Vi ste Jovanoviću zamrzli status u jednoj partiji, nijeste je napustili nego ste formirali grupu građana. Vaša lista ima 24 odsto i nema koalicioni kapacitet, nego ste zvali i DPS. Zato vas molim da ne zloupotrebljavati svoje pravničko znanje. Jovanoviću nije istina što govorite, predsjednik Opštine je i danas u mandatu. Vi ste danas izdali Mila Božovića. Ništa se ne bi promijenilo u odnosu na Mila Božovića imenovanjem Zenovića, Jovanoviću dezavuišete javnost – kazala je ona.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku