Budva na ivici političke krize: Rok za formiranje vlasti ističe u subotu

post-img Foto: Opština Budva
IZVOR: RTCG 15.08.2024. 11:17

U Budvi se nalazimo na prekretnici koja bi mogla značiti početak političke krize, jer rok za formiranje nove vlasti ističe u subotu. Trenutna situacija je izuzetno napeta, a političke stranke i koalicije su na različitim stranama u pregovorima.

Koalicija „Za budućnost Budve“ i Pokret „Evropa sad“ (PES) još uvijek čekaju odgovor na inicijativu koju su uputili Demokratama. Sa druge strane, Demokrate očekuju da će im biti pružen jasan dokaz da postoji podrška od sedamnaest odbornika. Ako se ne postigne dogovor do roka, čini se da bi najizgledniji ishod mogli biti novi izbori, no pitanje je da li su oni zaista najbolje rješenje za trenutnu krizu.

Odbornik iz koalicije „Za budućnost Budve“ Nikola Kralj poručuje da očekuje ozbiljnost od svih političkih aktera i da neće dozvoliti da građani ponovo budu primorani na izlazak na birališta.

-Mi očekujemo da se političke grupacije u Budvi pokažu odgovornost kao što smo i mi pokazali. Ako do toga ne dođe, imamo svega nekoliko dana da vidimo šta će se desiti. Spremni smo za izbore ako bude potrebno – naglasio je Kralj.

Sličan stav zauzima i Blažo Rađenović iz GP URA, koji ističe da građani Budve zaslužuju bolje od trenutne situacije.

– Siguran sam da jedino izbori mogu razriješiti krizu. Učinjeno je sve što je bilo moguće da se izbjegnu izbori i formira odgovorna i stabilna vlast – rekao je Rađenović.

Sa druge strane, SDP-ov odbornik Petar Odžić smatra da su izbori najvjerovatniji ishod, iako smatra da bi oni mogli samo odložiti rješavanje trenutnih problema.

– Iako mislim da izbori ne bi donijeli nešto novo osim što bi usporili grad, očekujem da će nedonošenje stabilne vlasti dodatno uticati na Budvu – dodaje Odžić.

Neizvjesnost u političkoj sceni dodatno komplikuje stav DPS-a. Predsjednik opštinskog odbora DPS-a Milan Tičić naglašava da su sve opcije otvorene i da je stranka spremna na različite scenarije.

– U politici je sve moguće, iako smo spremni i za izbore. Možemo očekivati formiranje vlasti do petka, ali sve opcije su još uvek na stolu – rekao je Tičić.

Tičić je takođe napomenuo da DPS još uvek nije započeo razgovore sa građanskom listom koju predvodi Nikola Jovanović, ali da se nada da će se situacija razjasniti u narednim danima.

Dok se rok za formiranje vlasti približava, Budva ostaje u iščekivanju i saznanju šta će biti sledeći korak. Hoće li političke stranke uspjeti da prevaziđu svoje nesuglasice i pronađu rješenje za trenutnu krizu, ili će grad biti suočen sa novim izborima? Samo vrijeme će pokazati.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku