Budva: SNP samostalno pregovara sa svima

post-img foto: SNP
izvor: Vijesti 28.05.2024. 07:35

Nakon održanih prijevremenih lokalnih izbora u Budvi, budvanska Socijalistička narodna partija donijela je odluku da predoči stranačkoj centrali da želi da formira poseban klub odbornika i da samostalno pregovara sa svim političkim akterima.

Socijalistička narodna partija je svoja dva mandata osvojila u devetočlanoj koaliciji “Za budućnost Budve – Budva otvoreni grad – Mladen Mikijelj”, što bi moglo presudno da utiče na formiranje buduće vlasti u tom gradu.

To je “Vijestima” nezvanično potvrđeno u SNP-u, čiji Glavni odbor dvotrećinskom većinom donosi konačnu odluku o ulasku u lokalne koalicije.

Prema preliminarnim rezultatima budvanske Opštinske izborne komisije lista Mladena Mikijelja koju osim SNP-a čine Nova srpska demokratija, Demokratska narodna partija, Pokret za promjene, Ujedinjena Crna Gora, Prava Crna Gora, Slobodna Crna Gora, Demos i Radnička partija, osvojila je devet mandata. Od toga je NSD dobio četiri, SNP i DNP po dva a PzP jedan mandat.

Lista “Budva naš grad – Nikola Jovanović”, koju čini “odmetnuta” grupa bivših članova partija iz ranije lokalne koalicije Demokratski front i ima neformalnu podršku pritvorenog gradonačelnika Mila Božovića, osvojila je devet mandat.

Demokratska partija socijalista dobila je sedam, Demokrate četiri, Pokret Evropa sad ima dva mandata, a GP URA i koalicija SDP, SD, LP po jedan.

Za većinu u lokalnom parlamentu sa 33 mjesta, potrebno je da neko skupi najmanje 17 odbornika.

– Mi ćemo pregovarati samostalno sa svima i sa Novom srpskom demokratijom”, rekao je sagovornik “Vijesti” iz SNP-a.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku