Četiri odbornika napustila DPS i formiraju poseban odbornički klub

post-img Skupština opštine Prijestonice Cetinje
autor-img 24KROZ7 25.09.2024. 13:00

Cetinjska politička scena doživjela je danas značajnu promjenu, budući da su četvorica odbornika Demokratske partije socijalista (DPS) odlučili da  napuste stranku i formiraju poseban, nezavisni odbornički klub. Odbornici dr Sonja Radojičić, dr Aleksa Bastać, Miloš Ražnatović i Stefan Vuletić potvrdili su ovu odluku, koja je izazvala brojne spekulacije o uzrocima njihovog odlaska iz DPS-a.

Novi odbornički klub, nazvan “Za evropsku prijestonicu”, bit će formalno predstavljen nakon što se zahtjev za njegovo formiranje uputi Skupštini. Očekuje se da će odluka o osnivanju kluba biti objelodanjena na sjednici Skupštine zakazanoj za petak, 27. septembar.

Iako se ne zna tačan razlog zbog kojeg su ovi odbornici odlučili napustiti DPS, situacija ukazuje na moguće unutrašnje razlike unutar stranke, ali i na ambiciju novosformiranog kluba da se predstavi kao alternativa aktuelnoj vlasti. Cetinjski politički analitičari ističu da bi ovaj potez mogao dodatno uzburkati političke struje u gradu i otvoriti put za nova pitanja u vezi sa budućnošću lokalne vlasti.

Kako će se situacija dalje razvijati i koje će implikacije imati na politiku u Cetinju, ostaje da se vidi u nadolazećim danima.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku