CGO: Zenović da odustane od namjere da bude nosilac liste PES-a u Budvi

post-img Foto: CGO
24kroz7 22.04.2024. 17:30

Povodom medijskih navoda da je Predrag Zenović najozbiljniji kandidat za nosioca liste Pokreta Evrope sad na lokalnim izborima u Budvi 26. maja, reagovali su iz Centra za građansko obrazovanje i pozvali i glavnog pregovarača Crne Gore sa Evropskom unijom (EU) Predraga Zenovića i Pokret Evropa sad (PES) da odustanu od te namjere.

Oni su naveli da pozivaju i Zenovića i PES da državni interes stave ispred partijskog i partikularnog.

“Crna Gora se nalazi u krucijalno važnoj fazi trke ka EU, kad joj se nenadno, i bez zasluga iz Crne Gore, otvaraju velike šanse, što zahtijeve apsolutnu posvećenost svih u institucijama, a primarno pregovaračke strukture. U izazovnim okolnosti koje živimo, staviti ovakav cilj iza partijskog bilo bi krajnje neozbiljno, neodgovorno i štetno. Vjerujemo da to ne bi doprinijelo ni dobroj percepciji glavnog pregovarača u najširoj javnosti, koja bi upravo sada morala da ga vidi kao iznadpartijsku ličnost sposobnu da, svojom nepristrasnošću, mobiliše najrazličite aktere da doprinesu ovom procesu”, saopštili su iz CGO-a.

Iz Centra za građansko obrazovanje zaključuju da je jasno je da se ne mogu istovremeno voditi lokalni izbori i kvalitetno raditi na koordinaciji institucija u dostizanju IBAR-a, te da bi ovo osnažilo uvjerenje da je više Evropskoj uniji i državama članicama stalo da Crna Gora dobije IBAR nego vlastima u Crnoj Gori.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku