Poslanici DPS i SD traže od Tužilačkog savjeta više akata o postupanju GST-a

post-img Sa ranijih sjednica Odbora foto: Skupština Crne Gore
24kroz7 30.04.2024. 16:54

Nakon izjave direktorice Agencije za sprječavanje korupcie Jelene Perović, da je žrtva progona od strane Specijalnog državnog tužilaštva samo iz razloga što je agencija na čijem je čelu u svom radu imala određene postupke o radu istog, članovi Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu Skupštine Nikola Zirojević, Ivan Vuković, Andrija Nikolić i Nikola Rakočević tražili su danas od Tužilačkog savjeta da im dostave obavještenje Agencije za sprečavanje korupcije koje je upućeno Tužilačkom savjetu o navodnom nezakonitom oduzimanju predmeta specijalnim tužiocima, odlukom glavnog specijalnog tužioca.

foto: Dopis članova Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu
foto: Dopis članova Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu

Članovi Odbora su od Tužilačkog savjeta zatražili i odluke glavnog specijalnog tužioca o izuzimanju specijalnih tužilaca iz predmeta rada Specijalnog državnog tužilaštva u periodu od 18. marta 2022. do 17. aprila 2024. godine.

Oni su zatražili pomenute akte nakon što je javnost upoznata sa izjavom direktorice Agencije za sprečavanje korupcije Jelene Perović da je utvrdila da je glavni specijalni tuzilac Vladimir Novović, kako je kazala, “od izabranih specijalnih tužilaca nezakonito oduzimao predmete koji su u tom trenutku bili političko-društveni vladajućoj većini, i dodjeljivao ih tužiocima koje je sam tražio da se upute u Specijalno tužilaštvo”, kao i da je o svemu tome obavijestila Tužilački savjet.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku