Ćupić: Projekat rekonstrukcije trga Božane Vučinić – Modernizacija i nova podzemna garaža u planu

post-img Marko Ćupić
autor-img 24KROZ7 13.09.2024. 15:00

Kandidat za odbornika liste “Za bolju Podgoricu” Marko Ćupić najavio je početak realizacije projekta uređenja Trga Božane Vučinić, jednog od, kako se navodi u njegovom saopštenju, najzapuštenijih javnih prostora u gradu. Ćupić je istakao da ovaj projekat predstavlja ključni korak ka modernizaciji i unapređenju infrastrukture glavnog grada.

– Trg Božane Vučinić, uprkos svojoj izuzetnoj lokaciji i povezanosti sa centrom grada, već decenijama služi kao improvizovani parking i nalazi se u veoma lošem stanju. Naš cilj je da ovaj prostor transformišemo u reprezentativnu pješačku zonu koja će biti centar kulturnih i društvenih aktivnosti –  kazao je Ćupić.

Kako se navodi u saopštenju koje je dostavio medijima, projekat obuhvata izgradnju podzemne garaže sa 349 parking mjesta, koja će rasteretiti saobraćaj u ovom dijelu grada, kao i stvaranje modernog javnog prostora na površini od 10.650 kvadratnih metara. Pored parking prostora, dodaje se da su planirane kancelarijske i javne površine, dok će nadzemni dio trga biti pješačka zona, idealna za, kako se ističe, kulturne manifestacije i okupljanja građana.

– Gradnja će biti realizovana u dvije faze, kako bismo omogućili brži početak radova. Procijenjena vrijednost projekta je 6 miliona eura, a radovi će trajati 26 mjeseci. Sa zadovoljstvom mogu da najavim da ćemo, nakon pozitivne revizije glavnog projekta, radove započeti već krajem ove godine – kazao je Ćupić.

Kandidat za odbornika naglasio je da ovaj projekat predstavlja samo jedan od koraka u njegovom planu za bolju i funkcionalniju Podgoricu.

– Ovo nije samo projekat parkiranja ili izgradnje – ovo je vizija modernije Podgorice, grada koji brine o svojim građanima i njihovim potrebama, grada koji raste i razvija se na održivim osnovama – dodao je.

Ćupić je zaključio da će revitalizacija Trga Božane Vučinić značajno doprinijeti boljem kvalitetu života građana Podgorice, ali i unaprijediti imidž grada kao centra kulturnih i društvenih dešavanja.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku