Damjanović: Hitna i besplatna legalizacija biće ključni uslov za postizbornu koaliciju

post-img Aleksandar Damjanović – Foto: Pokret Naprijed
autor-img 24KROZ7 20.09.2024. 12:00

Legalizacija nelegalnih objekata u Podgorici postavlja se kao ključno pitanje za budućnost grada, smatra Pokret Naprijed. Aleksandar Damjanović, jedan od osnivača ovog pokreta, naglašava da se o ovom problemu govori već pet godina, ali da se konkretni koraci i dalje izostaju.

– Pokret Naprijed je od samog početka bio inovativan, brz i temeljan u izradi programa. Dok drugi učesnici u izborima često iznose nerealna obećanja, mi smo fokusirani na realnost i konkretne akcije – istakao je Damjanović. On se zapitao zašto se tema legalizacije ne razmatra ozbiljno tokom predizborne kampanje, uprkos njenoj očiglednoj važnosti.

U Podgorici postoji na desetine hiljada nelegalnih objekata, a Damjanović naglašava da je hitna i besplatna legalizacija ključni uslov za postizbornu koaliciju njegove liste „dr Vuk Kadić – Pokret Naprijed – Za Podgoricu i porodicu“.

– Proces legalizacije mora se sprovesti u najkraćem mogućem roku, bez odlaganja. Katastar treba prvo evidentirati sve nelegalne objekte, kako bismo imali jasnu sliku situacije na terenu – rekao je Damjanović. On je dodao da su zbog nelegalnih objekata grad i država izgubili desetine miliona evra kroz neplaćene poreze i dažbine, te da je ovo jedan od glavnih razloga za stagnaciju razvoja.

Damjanović je kritikovao državu kao nesavjesnog vlasnika svoje imovine, ističući da nije delovala kao kontrolor građenja, što je dopustilo izgradnju nelegalnih objekata.

– Ne želim da spekulišem o mogućim vezama između ove situacije i političkih interesa, ali je jasno da je država zakazala -poručio je.

S obzirom na sve navedeno, Pokret Naprijed ima jasnu viziju za rešavanje ovog problema.

– Legalizacija mora biti završena brzo i efikasno. Nema više čekanja na imaginarnu legalizaciju – spremni smo da zavrnemo rukave i radimo za dobrobit svih građana – zaključio je Damjanović.

On je pozvao građane da izađu na izbore 29. septembra i podrže listu „dr Vuk Kadić – Pokret Naprijed – Za Podgoricu i porodicu“ kako bi se proces legalizacije konačno završio.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku