Datapraxis objavila rejting ličnosti: Abazović i Milatović najpopularniji, slijedi Knežević, dramatičan pad Spajića

post-img foto: Datapraktis
autor-img 24kroz7 01.09.2024. 10:31

Novo nacionalno istraživanje, koje je sprovela agencija Datapraksis, pokazuje dramatičan pad popularnosti premijera Milojka Spajića od trenutka kada je preuzeo vlast.

Prema rezultatima istraživanja, popularnost premijera je značajno opala, dok se negativno mišljenje o njemu povećalo, što je dovelo do toga da ima mnogo više negativnih u odnosu na pozitivne ocjene , pa njegova trenutna neto popularnost iznosi -17 u ukupnom odnosu, što je pad od 48 poena u odnosu na prošlogodišnji skor, kada je upravo on bio najpopularniji.

Ovi podaci dodatno potvrđuju trend opadanja podrške njegovoj stranci, Pokretu Evropa sad (PES) u odnosu na pretqhodne mjesece.

Dok popularnost premijera Spajića opada, lider opozicije Građanskog pokreta URA (GP URA) Dritan Abazović i Predsjednik države Jakov Milatović su jedine dvije politčke figure u državi koje trebutno imaju pozitivan neto neto skor, s obzirom na to da više građana Crne Gore ima povoljno mišljenje o njima nego nepovoljno. Abazović trenutno vodi neznatno ispred Milatovića koji bilježi nešto slabije ocjene u prethodnom mjesecu u odnosu na raniji period.

Međ kandidatima čija se poplarnost mjerila bili su i Milan Knežević lider DNP-a, koji je trećeplasirani ispred Danijela Živkovića iz DPS-a, te Alekse Bečića iz Demokrata. Rezultati istraživanja pokazuju da su najgore ocijenjeni političari Andrija Mandić i Duško Marković.

Istraživanje je sprovedeno u julu mjesecu, obuhvatajući 1.511 ispitanika, koristeći kombinaciju onlajn i telefonskih intervjua kako bi se obezbijedio potpuno reprezentativan uzorak na nacionalnom nivou. Margina greške za ovakvo istraživanje iznosi +/- 3,1%.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku