DPS Bijelo Polje: Zašto PES i Demokratska Crna Gora ne slave 9. maj?

post-img Foto: DPS Bijelo Polje
24kroz7 09.05.2024. 16:43

Slobodarsko Bijelo Polje obilježava i ove godine 9. maj Dan pobjede – dan koji je urezan u narodno pamćenje kao putokaz patriotizma i ljubavi naših predaka prema svojoj domovini, navodi se u saopštenju Opštinskog odbora DPS-a Bijelo Polje.

Ovaj dan je dan naše tradicije, nacionalnog identiteta i emocija, koji nas povezuje sa Evropom isto kao prije 8 decenija kada se slavila zajednička pobjeda naših naroda sa saveznicima.

U momentu kada se sa ponosom sjećamo herojstva Voja i Muha, koji su sa idejom slobodarstva otišli zagrljeni u smrt, ostaje građanima nejasno zašto partije sa demokratijom i Evropom u nazivu zanemaruju događaje kojim se upravo slave evropske vrijednosti, kaže se dalje u saopštenju.

Upozoravaju da “nepoštovanje ovog dana znači zanemarivanje slavne istorije i žrtava koje su podnijele najveću cijenu u borbi za slobodu i demokratiju.”

Na kraju, ostaje zabilježeno da Pokret Evropa sad i Demokratska Crna Gora, bez obzira na barjačenje evropskog i demokratskog u svojim imenima, nijesu prisustvovali događaju koji je podsjetio na pobjedu civilizacijskih vrijednosti, na kojima počiva savremena Evropa.

Za razliku od njih, mi čvrsto stojimo na vrijednostima antifašizma, na kojima je i nastala Evropska unija, zaklučuje se u saopštenju.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku