DPS: Funkcioneri PES-a da se fokusiraju da govore istinu

post-img Demokratska partija socijalista
24kroz7 08.05.2024. 18:00

Nakon današnjeg verbalnog sukoba koji je obilježio sjednicu Skupštine Crne Gore, Demokratska partija socijalista (DPS) saopštila je da je javnost ovih dana imala priliku da upozna pravo lice Pokreta Evropa sad (EPS), te da su  njihovi funkcioneri “uhvaćeni u lažima i obmanama”.

– Umjesto da funkcioneri PES-a upute izvinjenje javnosti, oni napadima na DPS pokušavaju da skrenu pažnju sa činjenice da su dobili “diplomatski šamar” iz Stejt departmenta u vidu demantija da Sjedinjene Države posreduju u predaji dva amandmana Vlade Crne Gore na tekst Rezolucije o Srebrenici – saopštili suz iz DPS-a.

– Žalosno je da je PES u svojim relativizacijama i trulim kompromisima koje prave sa Vučićevom političkom poslugom u Crnoj Gori, spreman baš na sve, pa je u svoju prljavu političku igru nedavno uvukao priču o Srebrenici i gorivu, citirajući Karadžićevog intimusa, zbog čega su od Majki Srebrenice, takođe dobili odgovor baš kakav zaslužuju i koji ih je, bar se nadamo, malo posramio. Primjećujemo da PES sve češće pokazuje zavidan nivo frustracije Demokratskom partijom socijalista, i to samo zato, što je Demokratska partija socijalista kako njima, tako i svima koji su došli na vlast nakon avgusta 2020. godine, jasno zadala pravac kojim država, tada lider u regionu, mora da se kreće kako bi taj status zadržala – kazali su je iz DPS-a.

Taj pravac, dodaju “očigledno, nije prirodni put PES-a, jer se kosi i sa njihovim ličnim uvjerenjima, ali i sa zvaničnom politikom onih čije interese zastupaju”.

– Ubuduće, dobronamjerno sugerišemo PES-u da se njihovi funkcioneri fokusiraju da govore istinu. Ukoliko se pokaže da im je mitomanija jedina ideologija, onda su u velikom problemu, posebno što su vlast dobili na obećanjima koja prijete da se pretvore u obične prevarantske pamflete – zaključuje se u saopštenju DPS-a.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku