DPS: Potrebno je poštovati presumpciju nevinosti

post-img Demokratska partija socijalista
R.B. 14.04.2024. 10:12

Demokratska partija socijalista reagovala je na jutrašnje hapšenje bivšeg glavnog specijalnog državnog tužioca Milivoja Katnića i bivšeg visokog operativca Uprave policije i ANB-a Zorana Lazovića.

-Jutrošnja akcija Specijalnog državnog tužilaštva nastavak je prakse revanšizma koji traje od 30.avgusta a koji za cilj ima kriminalizaciju prethodne vlasti po svaku cijenu uz ambiciju da se, osim političke štete, sruši i optužnica u slučaju državni udar, izjavi li su iz DPS-a.

Iz opozicionog DPS-a osvrnuli su se na medijska izvještavanja koja su prethodila jutrošnjoj akciji.

-Svjedoci smo da je sve što se jutros dogodilo prethodno mjesecima, pa i godinama, najavljivano od strane beogradskih medija i stranaka aktuelne vlasti dok su optužnice pisane na naslovnim stranama medija koji su eksluzivno i nezakonito u posjetu sumnjivih SKY materijala i dokumenata iz Agencije za nacionalnu bezbjednost, kazali su iz DPS-a.

Iz Demokratske partije socijalista postavili su pitanje da li je za skoro čestiri godine u Crnoj Gori učinjeno ijedno krivično djelo, budući da SDT i dalje ćuti na stotine krivičnih prijava koje je DPS podnio i zaključuju da se ipak treba poštovati prezumcija nevinosti.

-Demokratska partija socijalista poziva na poštovanje pretpostavke nevinosti i suzdržavanje od medijskog senzacionalizma budući da lica koja su jutros lišena slobode su osobe koje su decenijama radili najodgovornije tužilačke i policijske poslove u interesu građana Crne Gore te bez obzira na iskompleksiranu ostrašćenost zaslužuju pošten tretman u javnosti.

24kroz7

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku