DPS: Spajić i ministri bježe od odgovornosti za sanitarni haos u Nikšiću

post-img dps logo
autor-img 24KROZ7 07.09.2024. 18:02

Demokratska partija socijalista (DPS) saopštila je da su se premijer Milojko Spajić i njegovi ministri “sakrili od sanitarne katastrofe” u Nikšiću, a ta partija je zatražila i da se formira tim na državnom nivou koji će da upravlja tom “složenom i opasnom situacijom”.

– Nebrigom lokalne vlasti u Nikšiću u mjesnoj zajednici Bogetić desila se sanitarna i zdravstvena katastrofa. Ovakav neodgovoran postupak lokalne samouprave predvođene Markom Kovaćevićem, otvorio je put potencijalnom širenju zaraze i ugrožavanju zdravlja i života stanovnika. Skandalozno je da se u ovim okolnostima premijer i nadležni ministri iz Vlade ne oglašavaju, već su se i sakrili iz straha da ne okrnje rejting svojih partija pred izbore, temom koja je nepopularna. Gdje je ministar poljoprivrede Joković, gdje je ministar zdravlja, gdje je ministar ekologije, u krajnjem gdje je Milojko Spajić – upitao je DPS.

Kažu da građanima treba da objasne kako se tretira ova epidemija među životinjama i da li je bezbjedna upotreba nepasterizovanih proizvoda od mlijeka, a “uostalom, to ih pita i Udruženje stočara”.

– Demokratska partija socijalista traži da se resorni ministri obrate javnosti i predoče sve okolnosti koje prate ovaj problem, prije svega kako kontrolišu situaciju i šta rade u cilju prevencije širenja zaraze, kako se identifikuju proizvodi koji su završili na tržištu a dobiveni su od životinja kojima je kasnije otkrivena zaraza, da li su bezbjedni za upotrebu itd. Neodgovorno je i neozbiljno da ovom kriznom situacijom u Nikšiću upravlja Marko Kovačević, koji se prevashodno bavi pronalaženjem izgovora, zato tražimo da Vlada formira tim koji će uključiti i iskoristiti državne kapacitete i obavijestiti javnost o svim detaljima prevencija širenja zaraze – navodi se u saopštenju.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku