Dragica Sekulić: Mujović mi je prijatelj 30 godina, postavila sam ga za dekana

post-img Dragica Sekulić (DPS) i Saša Mujović (PES)
autor-img 24KROZ7 02.09.2024. 09:05

Bivša ministarka iz redova Demokratske partije socijalista (DPS), Dragica Sekulić, odgovorila je na kritiku upućenu na račun aktuelnog ministra energetike u Vladi Crne Gore, Saše Mujovića. Na mreži Iks, Sekulić je stala u odbranu Mujovića, ističući da, iako su politički na suprotnim stranama, njihovo dugogodišnje prijateljstvo ostaje nepromijenjeno.

Polemika je započela nakon što je na Iks-u objavljen komentar u kojem se Mujović opisuje kao „pionir Duška Bjelice i Dragice Sekulić,“ uz dodatak da je „svoje nadređene i ministre oslovljavao sa ‘Gospođo Ministarko, Profesorice Sanja Damjanović.’“ Ova izjava imala je za cilj da ukaže na Mujovićevu povezanost sa bivšom DPS vladom, aludirajući na njegovu prošlu saradnju sa Sekulić i Damjanović, sada već bivšom ministarkom nauke.

Dragica Sekulić je odgovorila na ovu objavu sa jasnim stavom, naglašavajući da je Mujović njen prijatelj već 30 godina, od vremena kada su zajedno pohađali srednju školu. „Saša nije moj pionir nego drug još od srednje škole… To što je politički negdje drugo u odnosu na mene ne umanjuje činjenicu da mi je prijatelj 30 godina. Funkcije su prolazne, svi mi ostajemo ovdje da živimo jedni sa drugima, ajmo malo mjere u svemu,“ napisala je Sekulić.

Sekulić je bila ministarka ekonomije u Vladi Crne Gore u periodu od 2016. do 2020. godine, a u javnosti je prepoznata po svom angažmanu u sektoru energetike i industrije. Saša Mujović, s druge strane, trenutno obavlja funkciju ministra u vladi formiranoj nakon pobjede Pokreta Evropa sad (PES) na izborima, te je kandidat za gradonačelnika Podgorice na predstojećim izborima, kao predstavnik koalicije PES – Demokrate.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku