Dragićević kritikuje ulazak Bošnjačke stranke u Vladu i pozvao građane da se suprotstave ovim promjenama

post-img Ilustracija, Fejsbuk
autor-img 24kroz7 22.07.2024. 13:57

Građanski i ekološki aktivista Aleksandar Dragićević na svom Fejsbuk profilu oštro je komentarisao najnovija dešavanja povodom ulaska Bošnjačke stranke (BS) u 44. Vladu Crne Gore. Dragićević je posebno kritikovao izmjene u resorima koji će eventualno uslijediti.

Dragičević je naveo da se ministarki Naidi Nišić oduzima resor socijalnog staranja i prepušta BS-u, što, kako tvrdi, omogućava stranci da ponovo koristi socijalna davanja za političku korist, kako prema glasačima, tako i prema dijaspori. “Da se u mercedesima dolazi po socijalu, dok oni kojima je stvarno potrebno će skapavati od gladi kao prije,” napisao je Dragićević.

Dalje, Dragićević je istakao da će se Ministarstvo vanjskih poslova, kojim trenutno rukovodi doktor nauka i profesor Filip Ivanović, podijeliti na dva dijela i dati Ervinu Ibrahimoviću iz Tutina. “Meritokratija at its best… Da vidim poslanika ili člana GO koji će za ovo da digne ruku,” dodao je on.

Dragićević je takođe izrazio nezadovoljstvo time što će se resor rudarstva oduzeti ministru Saši Mujoviću, za koga tvrdi da je jedan od rijetkih funkcionera koji stavlja interese Crne Gore na prvo mjesto. Prema njegovim riječima, ovaj resor će biti predat “osvjedočeno korumpiranom funkcioneru BS-a protiv kojeg se vodi više krivičnih postupaka i koji je sve učinio da se otvori rudnik Brskovo.”

Na kraju svog posta, Dragićević je pozvao građane da se suprotstave ovim promjenama. “Ne smijemo ovo dozvoliti kao građani i država. U pitanju je budućnost,” zaključio je on.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku