Dukaj: Predsjednik Milatović propustio da danas raspiše izbore u Andrijevici

post-img Dukaj, Foto: MJU
autor-img 24kroz7 06.08.2024. 17:50

Ministar javne uprave Maraš Dukaj oglasio se danas na mreži Iks povodom situacije koja je zadesila Opštinu Andrijevica nakon održanih vanrednih lokalnih izbora.

– Ministarstvo javne uprave (MJU) dalo je mišljenje i Skupštini opštine (SO) Andrijevice i Budve da rokovi za konstituisanje SO teku od momenta objavljivanja konačnih rezultata izbora u “Službenom listu – Opštinski propisi”. Iako su konačni izbori za odbornike u SO Andrijevica utvrđeni 6. juna 2024, predsjednik Jakov Milatović nije danas raspisao izbore – napisao je ministar javne uprave Maraš Dukaj.

– Smatramo da je suvišno i nepotrebno dovoditi u pitanje ono što je pravno i objektivno nesporno, a što je jasno regulisano važećim zakonima – dodao je Dukaj u objavi na društvenoj mreži X.

– Preduzimamo sve mjere iz svoje nadležnosti u cilju pravilne i jednake primjene propisa u svim opštinama, čime obezbjeđujemo pravnu sigurnost, transparentnost, predvidljivost i opravdana očekivanja građana i učesnika izbornog procesa – saopštio je Dukaj.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku