Đuričković: Nova Vlada formirana po Vučićevim diktatima

post-img Miloš Đuričković, međunarodni sekretar Socijaldemokrata
autor-img 24kroz7 28.07.2024. 09:13

Međunarodni sekretar Socijaldemokrata (SD) Miloš Đuričković, izjavio je da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio svoj dominantni uticaj u Crnoj Gori. Đuričković je komentarisao Vučićevu reakciju na proglašenje crnogorskih političara Andrije Mandića, Alekse Bečića i Milana Kneževića kao nepoželjnih u Hrvatskoj.

Vučić je izjavio da je „Hrvatska upala u sopstvenu zamku“, aludirajući na poslednje političke tenzije između Hrvatske i Crne Gore. Đuričković je naglasio da je Vučić, kao “dobar domaćin i gazda”, preuzeo inicijativu da se oglasi povodom ove situacije, dok je crnogorska Vlada na odmoru do 24. avgusta.

– Sva sreća pa imamo, njihovog a silom prilika našeg, precednika Vučića koji svakako nikad ne odmara – rekao je Đuričković. On je dodao da Vučićev uticaj u Crnoj Gori raste i da će nastaviti da jača.

Đuričković je dalje istakao da, pored Vučićevih „nebuloznih paralela i tumačenja istorije“, njegova kontrola nad crnogorskom političkom scenom postaje sve očiglednija. Sa formiranjem nove Vlade po Vučićevom diktatu, Đuričković predviđa daljnje zaoštravanje odnosa sa susjedima i udaljavanje od mogućnosti ulaska u Evropsku uniju.

– Dragi građani, ako mislite da će vas institucije zaštititi od Vučićevog zagrljaja, zapitajte se opet. Na čelo Skupštine je Andrija Mandić, a Vlade Milojko Spajić! Zar stvarno vjerujete da će se ovi ljudi suprostaviti Vučiću? Neće! Jedan otvoreno mrzi njen suverenitet i slobodu, a drugi je samo jedan manipulator! -zaključio je Đuričković.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku